Zo ziet het nieuwe biljet van 20 euro eruit

REUTERS
Eind november komt de nieuwe versie van het twintig eurobiljet in omloop. Dat nieuwe biljet heeft een ongekend veiligheidssysteem. "Het briefje van 20 euro is één van de meest gebruikte biljetten in de eurozone. Het is dus heel belangrijk dat we het zo veilig mogelijk maken", stelt ECB-voorzitter Mario Draghi.

Met de nieuwe 5 eurobiljetten en 10 eurobiljetten maakten we eerder al kennis. Vanaf 25 november zullen we voor het eerst ook het nieuwe 20 eurobiljet zien opduiken.

Het vernieuwde eurobiljet is veiliger dan het briefje van 20 euro dat we nu kennen, onder meer door het nieuwe portretraam dat in het hologram is ingewerkt. Als je het biljet tegen het licht houdt, zie je de mythologische figuur Europa.

"Het portretraam is een ware innovatie in de technologie van bankbiljetten. Het zorgt ervoor dat de eurobiljetten veerkrachtiger zijn tegen namaakpogingen", aldus de Europese Centrale Bank.

De vertrouwde biljetten van 20 euro blijven geldig. Op termijn zullen ook de andere eurobiljetten van 50 euro, 100 euro, 200 euro en 500 euro een nieuw -en veiliger- uiterlijk krijgen.

ECB-voorzitter Mario Draghi met het nieuwe briefje.
AP ECB-voorzitter Mario Draghi met het nieuwe briefje.
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWSReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels