Zo zal de wereld er in 2050 uitzien

PwC
Wie zal over 35 jaar de macht gegrepen hebben? Welk land zal de grootste economie hebben? En in welke religie zullen we geloven? Het zijn allemaal vragen waar we mee worstelen. The Independent verzamelde gegevens van PwC, het Pew Research Centre, de OESO en de VN die ons een glimp laten opvangen van de toekomst.

India steekt VS voorbij

In 2050 zal India de VS voorbijgestoken hebben als op één na grootste economie. China zal een gigantische voorsprong uitgebouwd hebben en landen als Japan, Indonesië en Nigeria zullen het Verenigd Koninkrijk uit de top tien geduwd hebben.

PwC
PwC

De G7-landen, die vandaag nog een hoger BBP hebben dan de E7-landen (de zeven landen met de snelst groeiende economieën), zullen in 2050 volledig overklast worden door de E7.

PwC

Islam groeit snel

Hoewel de islam de snelst groeiende godsdienst zal zijn in 2050, blijft het christendom de meest dominante godsdienst in de wereld, met 2,92 miljard christenen tegenover 2,76 miljard moslims. 10 procent van de Europeanen zullen moslims zijn.

Pew Research Centre

Het aantal atheïsten en agnosten zal stijgen in landen als Frankrijk en de VS, maar ze zullen minder vertegenwoordigd zijn op wereldschaal.

Pew Research Centre
Pew Research Centre

9,6 miljard

De wereldbevolking zal gestegen zijn tot 9,6 miljard. Ook de gemiddelde levensverwachting zal gestegen zijn tot 76.

Pew Research Centre
Verenigde Naties

Helaas gaan we er niet op vooruit met onze CO2-uitstoot. In 2010 produceerde de wereld nog 33 gigaton (33 miljard ton) CO2. In 2050 zal dat opgelopen zijn tot 55,87 gigaton, met mogelijk desastreuze gevolgen.

OESOReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels