Zeven op de tien ongelukkige werknemers zoeken niet naar nieuwe job

73 procent van de Belgen die zich wel eens slecht voelen op het werk, onderneemt geen stappen onderneemt om op zoek te gaan naar een nieuwe job.
thinkstock 73 procent van de Belgen die zich wel eens slecht voelen op het werk, onderneemt geen stappen onderneemt om op zoek te gaan naar een nieuwe job.
Van de werknemers die niet gelukkig zijn op hun werk zet 73 procent geen stappen om op zoek te gaan naar een nieuwe job. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van HR-dienstverlener Agilitas, het vroegere t-interim. Het uitzendbedrijf lanceert een campagne om werknemers meer te laten luisteren naar hun buikgevoel.

Het onderzoek werd online uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX bij 650 werkende Belgen. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de Belgen regelmatig last heeft van een negatief buikgevoel op het werk. Dat is vooral het geval voor Belgen jonger dan 34 jaar. Van hen zegt 58,5 procent zich minstens 1 keer per maand slecht te voelen op het werk. Voor 35- tot 49-jarigen is dat 49,7 procent en voor 50-plussers zelfs 46 procent.

Buikgevoel wordt niet gevolgd

Het meest alarmerend vindt Agilitas dat 73 procent van de Belgen die zich wel eens slecht voelen op het werk, geen stappen onderneemt om op zoek te gaan naar een nieuwe job. "Uit deze cijfers blijkt dat heel wat mensen hun buikgevoel niet volgen als het gaat over werk", zegt Agilitas-woordvoerster Leen Martens. "Nochtans speelt je goed voelen in je job een belangrijke rol in ons algemeen geluksgevoel."

Agilitas roept werknemers op om meer naar hun buikgevoel te luisteren, en lanceert daarom de buikgevoeltest. Werknemers kunnen zo ontdekken of ze gelukkig zijn met hun job, of dat het misschien tijd is om naar hun buikgevoel te luisteren.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Kelchtermans

  Wel, in tegenstelling tot wat onze vrienden van blauwe en zwarte strekking hardnekkig blijven volhouden, liggen de jobs niet voor het rapen en al zeker niet kwaliteitsvolle baantjes, lees werkbaar werk met een eerlijk loon en degelijk contract. Geen slavenjobkes dus. En ook niet iedereen kan om het even welk werk doen, Naast wil heb je wel degelijk nog zoiets als 'de kans krijgen' en aanleg hebben.

 • raymond van der craen

  Zou een oorzaak van algemene ontevredenheid ook niet mede veroorzaakt zijn door het N-VA regeringsbeleid? Moeten werken tot 67 jaar, afbouw loopbaan onderbreking, lagere lonen en stijgend levensonderhoud. Je zou voor minder ongelukkig zijn!

 • jan geens

  Alles in Belgie werkt mobiliteit tegen . Lange opzegtermijnen voor de zittenden , voorlopige contracten voor de nieuwen ... zelfs van huis veranderen is in Belgie veel minder logisch omdat het zo duur is .

 • Willem Verachtert

  Een deel van het probleem is dat veel mensen grote schulden voor een huis aangaan omdat de meeste mensen als kind ook al in een tamelijk groot huis woonden. En ook voor een vaak grote auto. Ik ben origineel van Nederland. We zijn gewend het met minder grondoppervlakte te doen. Ik heb ook geen auto. Ik heb dus ook niet zoveel problemen om van werk te veranderen. Ik kan me veroorloven tijdelijk wat minder te verdienen maar wel gelukkig te zijn

 • Luc Deville

  Het buikgevoel van al die ongelukkige werknemers zegt dat het elders niet beter is.