Zeeman sluit vier winkels in België

photo_news
De Nederlandse kledingwinkelketen Zeeman gaat vier vestigingen in België sluiten. De komende weken gaan drie vestigingen in Wallonië (Messancy, Habay en Salzines) dicht, net als de winkel in Lanaken (provincie Limburg). De betrokken werknemers kunnen allemaal aan de slag in een andere vestiging", zegt woordvoerster Caroline van Turennout van Zeeman.

De woordvoerster benadrukt dat er geen sprake is van een algemeen saneringsplan in België. "De sluitingen kaderen in een optimalisering van het winkelnetwerk. Met 280 vestigingen in België is het onvermijdelijk dat er af en toe eentje is die minder dan verwacht presteert of niet zo goed gelegen is."
    
Vorig jaar werden bijvoorbeeld drie nieuwe winkels geopend en werden er vijf "geherlokaliseerd".
    
Wat Lanaken betreft, wijst de woordvoerster erop dat er daar bijna drie jaar lang twee vestigingen zijn geweest. Er was een nieuwe vestiging geopend, maar het contract van de oude liep nog. De werknemers wisten er al bijna een jaar dat de winkel zou sluiten.

Eerder kondigden al andere ketens uitgebreidere ingrepen aan. Zo heeft huishoudketen Blokker de intentie om 69 winkels te sluiten, waardoor ongeveer 300 banen bedreigd zijn. Schoenenwinkelketen Eram wil zich zelfs volledig terugtrekken uit de Belgische markt. Hier gaat het om 28 winkels en 130 banen.