Zakenman Philip Cracco verkoopt bedrijf Rodania na verlies van 7 miljoen euro

Philip Cracco zegt Rodania er niet bij te kunnen nemen, onder meer verwijzend naar zijn gezondheidsproblemen.
Rodania Philip Cracco zegt Rodania er niet bij te kunnen nemen, onder meer verwijzend naar zijn gezondheidsproblemen.
Zakenman Philip Cracco, vooral bekend van het tv-programma ‘The Sky is the Limit’, verkoopt zijn bedrijf Rodania. Dat verloor afgelopen jaar 7 miljoen euro, zo meldt De Standaard. De Vlaamse 'Wolf of Wall Street' plooit zich terug op wat hij goed kent: de interimsector. 

Cracco bouwde tussen 1993 en 2014 de uitzendgroep Accent uit. Hij verkocht in twee stappen zijn aan­delen en kocht de horlogemaker Rodania op. Maar dat bedrijf bezorgde hem vooral kopzorgen. Afgelopen jaar verloor Rodania zelfs 7 miljoen euro, evenveel als de omzet. De verliezen hadden onder meer te maken met het afboeken van oude voorraden.

En dus plooit Cracco zich nu terug op zijn oude liefde, de interimsector, waar hij samen met zijn rechterhand Lieven Bonamie JobFixers uitbouwt. Hiervoor zoekt hij nog een minderheidsaandeelhouder.

Gezondheidsproblemen

Cracco zegt Rodania er niet bij te kunnen nemen, onder meer verwijzend naar zijn gezondheidsproblemen. Het merk Rodania (inclusief de juwelen Nona) en voorraden staan te koop. De ondernemer houdt wel een klein team voor het merk ManfredCracco (duurdere uurwerken) uit de verkoop. 

Ro-da-ni-aaaa

Het horlogemerk Rodania was ook meer dan 50 jaar lang sponsor van de voorwagen op Vlaamse koersen met het deuntje 'Ro-da-ni-aaaa, ta ta ta taaaa'. Maar begin januari besloot Philip Cracco een einde te maken aan dat tijdperk. Het sponsorcontract werd overgenomen door het pvc-raamprofielenbedrijf Deceuninck.
46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jacques vansteenkiste

  nochtans waren rodania vroeger goede horloges doch heden ten dage is er enkel nog een markt voor goedkope wegwerphorloges en duurdere automatique horloges...

 • Erwin De Meyer

  De kwaliteit van vele dingen is niet meer wat het was. Het moet allemaal goedkoper zijn en het moet lang meegaan. Dat zijn 2 dingen die niet samengaan.

 • Jan Standaert

  als 7000 Euro verlies maakt ben je "een kleine zelfstandige" en een prutser. Bij 7 miljoen verlies ben je een groot zakenman.

 • gustaaf carpels

  Tja dat is wat anders he dan wat geld verdienen op de kap van werkzoekende mensen

 • Katherine Baker

  Tja, weeral een interim bij. Twee keer raden met wiens zweet en tranen die CEO van interims zich verrijken om dan aan hun chouchou van het moment te geven !