Wordt Aldi na 57 jaar herenigd?

epa
Komt er na 57 jaar een einde aan de strikte scheiding tussen Aldi Nord en Aldi Süd? De Duitse supermarktconcerns lieten vandaag in een unieke gemeenschappelijke verklaring weten dat ze onderzoeken of ze in Duitsland voor de inkoop en marketing kunnen samenwerken. 

Ze reageren zo op berichtgeving in het Duitse Managar Magazin. Volgens het financieel-economische tijdschrijft is de samenwerking een mogelijke eerste stap naar een eventuele hereniging van de twee Aldi's. In november vond er al een vergadering plaats met zestien topmanagers over de plannen. "Een fusie wordt niet overwogen", luidt het vandaag in een persverklaring. 

De oprichters van Aldi (ALbrecht DIskont), de broers Karl en Theo Albrecht, kregen in 1961 ruzie over het al dan niet verkopen van sigaretten in hun winkels. Een opdeling leek in 1961 de enige oplossing waarbij de filialen ten zuiden van de rivier de Ruhr als Aldi Süd door het leven gingen. Aldi Nord verkoopt tabaksproducten en is onder de naam ALDI actief in ons land, de rest van West-Europa en Polen. 

Aldi Süd

Aldi Süd is actief in het zuiden van Duitsland, Midden- en Oost-Europa, Groot-Brittannië en Ierland, en de Verenigde Staten. Enkel in het zuiden van Duitsland hebben de winkels Aldi Süd als naam, in alle andere landen heten ze gewoon ALDI. 

De schatrijke broers zijn inmiddels beiden overleden. Theo (88) was eigenaar van Aldi Nord en overleed in 2010. Zijn twee jaar oudere broer Karl (94), de baas van Aldi Süd, overleed in 2014. Hun fortuin werd ondergebracht in twee verschillende stichtingen. De twee meden beiden alle publiciteit, er zijn niet veel foto's van hen bekend.

Aldi Nord heeft ongeveer 35.000 werknemers in dienst. Aldi Süd telt er 43.000. De supermarktconcerns benadrukken dat een samenwerking geen gevolgen heeft voor de werkgelegenheid.

Karl, de oudste van de Albrecht-broers en eigenaar van Aldi Süd, overleed in 2014 op 94-jarige leeftijd.
EPA Karl, de oudste van de Albrecht-broers en eigenaar van Aldi Süd, overleed in 2014 op 94-jarige leeftijd.8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • rudy jorissen

  jan de smet, je bent verkeerd, de lidl is er al van 1930 en de aldi is begonnen in 1946

 • Daniel Bamps

  Aldi en Lidl zijn onvergelijkbaar. Lidl is superieur

 • Christophe Van Herzeele

  1+1 is nog altijd 2... Er zit 4 jaar tussen de sterfdatum; dus de oudste is wel degelijk 2 jaar ouder en is 94 geworden...

 • Gerd Maes

  Eric Evens: in 2010 was de ene 88 en in 2014 was de andere 94.... hoe oud zou die dan geweest zijn in 2010? Juist, 90 jaar en 2 jaar ouder dus.

 • Jan De Smet

  Ik dacht dat een broer LIDL had opgericht ?