Wolters Kluwer wil 85 jobs schrappen

De kantoren van Wolters Kluwer in Mechelen.
David Legreve De kantoren van Wolters Kluwer in Mechelen.
Uitgever Wolters Kluwer Belgium wil de volgende twee jaar 85 van de 735 banen schrappen, zo maakt de directie in een persbericht bekend. Het personeel werd op een bijzondere ondernemingsraad ingelicht. De herstructurering past in het toekomstplan van Wolters Kluwer luidt het.

"Om ruimte te creëren voor toekomstgerichte investeringen, zouden een aantal ondersteunende taken in de uitgeverstak worden uitbesteed. Het plan kan de komende twee jaar een impact hebben op 85 medewerkers met ondersteunende taken binnen de uitgeverstak." Wolters Kluwer wil in de toekomst meer de nadruk leggen op activiteiten met een hoge toegevoegde waarde.

Volgens vakbondsman Marc Verboom (BBTK) zou de impact vooral voelbaar zijn voor mensen die werken bij de kopijvoorbereiding, een soort eindredactie van werken die ingeleverd worden bij de uitgever. "Maar de directie heeft het heel kort gehouden toen ze de intentie tot collectief ontslag bekendmaakte."

Het bedrijf is gespecialiseerd in vakinformatie, software en opleidingen. De directie wijst erop dat de herstructurering het gevolg is van veranderende klantenbehoeften, de wijzigende marktomgeving en de aanhoudende druk op de uitgeefsector. Vrijdag starten de gesprekken tussen directie en vakbonden in het kader van de procedure-Renault.