Wirecard mikt op doorstart: “Voortzetting activiteiten in belang van schuldeisers”

Markus Braun, CEO van Wirecard, vervolgd voor boekhoudfraude en koersmanipulatie is inmiddels vrijgekomen op borg.
Peter Kneffel/dpa Markus Braun, CEO van Wirecard, vervolgd voor boekhoudfraude en koersmanipulatie is inmiddels vrijgekomen op borg.
De Duitse betalingsverkeerverwerker Wirecard mikt op een doorstart, ondanks de aanvraag voor gerechtelijke bescherming. “Het management meent dat een voortzetting in het beste belang is van de schuldeisers”, meldt het noodlijdende bedrijf vandaag. De activiteiten worden momenteel voortgezet.

Wirecard ligt al maanden onder vuur vanwege mogelijke fraude en maakte eind vorige week bekend dat er een kleine 2 miljard euro kwijt was. Deze week stelde het bedrijf dat dit geld mogelijk nooit heeft bestaan en trok het zijn financiële publicaties van de afgelopen jaren in. Topman Markus Braun werd gearresteerd. Inmiddels is hij op borg vrijgekomen.

De Duitse fintech, vooralsnog lid van de Dax-sterindex aan de beurs van Frankfurt, vroeg donderdag bescherming tegen zijn schuldeisers aan, “wegens dreigende insolventie en een te grote schuldenlast”.
De aandelenkoers van Wirecard is in vrije val sinds de aankondiging over de financiële resultaten. Op de beurs is de koers de afgelopen weken met meer dan 90 procent gekelderd. De Duitse beurswaakhond BaFin en openbare aanklagers doen onderzoek naar de grootschalige fraudezaak bij Wirecard.
Wirecard had beweerd dat de vermiste fondsen in rekeningen in Zuidoost-Azië zaten, die blijkbaar nooit hebben bestaan.

Dochter Wirecard Bank heeft geen bescherming aangevraagd, het betaalverkeer bij de bankdochter is niet gehinderd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.