Winklevoss-tweeling eerste bitcoinmiljardairs

Cameron (L) en Tyler Winklevoss.
REUTERS Cameron (L) en Tyler Winklevoss.
De Amerikaanse tweeling Tyler en Cameron Winklevoss zijn waarschijnlijk de eerste bitcoinmiljardairs. De broers staken in 2013 elf miljoen dollar in de toen nog volstrekt onbekende cryptomunt. Tegen de huidige koers van meer dan 11.000 dollar zijn de twee volgens The Sydney Morning Herald miljardair.

De Winklevoss-tweeling spande enkele jaren geleden een rechtszaak tegen Facebookoprichter Mark Zuckerberg aan, zij claimden dat hij hun idee voor een sociaal netwerk had gestolen. De rechter gaf hen daar deels gelijk in en kende de broers een schadevergoeding toe van 65 miljoen dollar. Van dat geld kochten de ex-olympische roeiers de digitale duiten. Geen verkeerde investering blijkt nu.

REUTERS44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vangeel guido

  ik ben ook miljardair door mijn goede gezondheid.

 • chantal prez

  Och, de kranten-en tabakwinkel hier om de hoek aanvaardt al bt.

 • carl paepen

  je bent pas miljardair wanneer je gecasht hebt. Is een beetje zoals met aandelen. Zolang je niet verkoopt heb je geen winst.

 • Peter Vrolijk

  Waar kunnen ze betalen met die munt?? Waarschijnlijk begrijp ik niet ten volle, maar is dit geen luchtbel?? En die kan openspringen.

 • Pieter Vandewoestyne

  danny buyse, hebben al je gebuurs, vrienden en kennissen al Bitcoins? Het is nooit te laat om ermee te beginnen. Ooit ga je ze toch nodig hebben, en dan koop je ze beter nu, terwijl de prijs nog laag staat.