Werkloosheidsgraad laagste in 11 jaar in Eurozone

Illustratie.
ShutterStock Illustratie.
De werkloosheidsgraad in de eurozone is in oktober gedaald tot 7,5 procent. Dat is het laagste percentage sinds juli 2008, zo meldde het Europese statistiekbureau vrijdag.

In september stond de werkloosheidsgraad in de 10 landen van de eurozone op 7,6 procent. In de hele Europese Unie (28 landen) was er in oktober, net als in september, een werkloosheidsgraad van 6,3 procent. Dat is het laagste percentage sinds het begin van de maandelijkse metingen in januari 2000.

In de EU hadden in oktober 15,58 miljoen mensen geen werk, in de eurozone waren dat er 12,33 miljoen. 

De werkloosheidsgraad is het laagst in Duitsland, de grootste economie van de eurozone: 2,2 procent. Griekenland (16,7 procent) en Spanje (14,2) procent kennen dan weer de hoogste werkloosheidsgraden. In België stond hij in oktober op 5,6 procent. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jules Vermeers

    Met cijfertjes kun je alle mooi voorstellen de werkelijkheid is dat de meeste werklozen niet meer opgenomen worden in de schone cijfertjes.

  • MARC ROTTIERS

    Mogen wij als Vlamingen weten wat de werkloosheidscijfers per regio zijn.Tenslotte leven we in een land met 2 regio's die enorm verschillen wat betreft werkloosheid.Objectiviteit aub.