Werkloosheidsgraad eurozone op laagste niveau sinds begin 2009

Thinkstock
De werkloosheidsgraad in de eurozone is in november gedaald tot 8,7 procent. Dat is net als de voorbije maanden het laagste niveau sinds begin 2009, zo meldt het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag.

De werkloosheidsgraad in de eurozone was in september voor het eerst sinds begin 2009 onder 9 procent gezakt, tot 8,9 procent. Zowel in in oktober als november ging er een tiende van een procent af. In november vorig jaar bedroeg de werkloosheidsgraad nog 9,8 procent. In de 19 eurolanden waren er eind november 14,26 miljoen werkzoekenden, schat Eurostat.

In de hele Europese Unie waren er in oktober 18,12 miljoen werklozen. Dat komt overeen met een werkloosheidsgraad van 7,3 procent (tegen 7,4 procent in oktober). Dat is het laagste peil sinds oktober 2008.

De EU-lidstaten met de laagste werkloosheidsgraad zijn Tsjechië (2,5 procent), Malta (3,6 procent) en Duitsland (3,6 procent). De hoogste percentages vind je in Griekenland (20,5 procent in september) en Spanje (16,7 procent). In België stond de werkloosheidsgraad in september op 6,7 procent.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jo vandenberghe

    Onze regering heeft echt goed werk geleverd,gans Europa geniet ervan.Alleen Belgie wat minder,de taxshift?