Werkloosheid in eurozone blijft stabiel op laagste peil sinds 2008

AP
De werkloosheid in de negentien landen van de eurozone blijft een laag peil aanhouden. In september bedroeg de werkloosheidsgraad 7,5 procent, stabiel ten opzichte van augustus (gecorrigeerd van 7,4 procent). Het gaat om het laagste peil sinds juli 2008. Dat blijkt uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat. In vergelijking met september vorig jaar (8,0 procent) daalde de werkloosheidsgraad licht.

In de hele Europese Unie blijft de werkloosheidsgraad nu al enkele maanden op 6,3 procent. Dat is de laagste waarde sinds het begin van de maandelijkse statistieken in januari 2000. In september vorig jaar bedroeg de werkloosheidsgraad in de EU 6,7 procent.

Eurostat schat dat er in september in absolute aantallen 12,335 miljoen werklozen waren in de eurozone en 15,635 miljoen in de EU. Ten opzichte van augustus gaat het om een lichte stijging, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar gaat het om een daling.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paul piens

    Wordt er ook bijgehouden van waar die werklozen komen? Dat zou tenminste echt een beter zicht geven.

  • chris vangiesbergen

    Ze schatten het ,als ze het berekenen klopt het nooit dus moet je dit ook met een grove korrel zout nemen want ze doen er alles aan om te bewijzen dat ze nuttig zijn .En ze zijn alleen nuttig om ons uit te persen en hun eigen zakken te vullen .