Week na opening al vakbondsactie bij Lidl Oostkamp door "schrikbewind"

Photo News
De christelijke vakbond is van plan morgen actie te voeren bij de nieuwe Lidl-winkel in het West-Vlaamse Oostkamp. Er zal een stakingspost staan opgesteld. Vakbond LBC-NVK klaagt de hoge werkdruk aan en het "schrikbewind" dat wordt gevoerd bij de Duitse discounter.

De Lidl-winkel in Oostkamp is nog maar een goede week open. Toch dreigen klanten er morgen voor gesloten deuren te staan. "We plannen een stakingspost", aldus LBC-NVK-secretaris Johan Lippens.

Aanleiding is het ontslag in de regio van een werknemer. Dat ontslag, aldus de vakbondsman, is typerend voor het personeelsbeleid dat de nieuwe nationale directie voert bij de supermarktketen. "Er is een gebrek aan sociale dialoog. Het ontslag is als voorbeeld gebruikt om mensen schrik aan te jagen. Wij vinden dat geen goed personeelsbeleid", zegt Lippens. Nog volgens de christelijke bediendebond is de werkdruk bij Lidl erg hoog.

De vakbond verwacht een signaal van de directie en zal zich, afhankelijk van dat signaal, beraden over de toekomst. 

In een reactie zegt het bedrijf steeds open te hebben gestaan voor dialoog, zowel met de bonden als het personeel. "Dat zal ook morgen het geval zijn", aldus een woordvoerder. 
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joris benjo

  Dank U vakbond!Gelukkig dat jullie er nog zijn!Anders zaten we terug bij Daens...

 • Sonia Lockkamper

  is hier in tienen ook erg heb te doen met die mensen

 • Marino Coolsaet

  De vakbonden maken alles kapot dus geven we alle verworven voordelen terug iedereen tevreden.

 • Gino Denil

  In dergelijke winkels zie ik doorgaans enkel hard werkend personeel. Meer en meer onder bemand en zeker met te weinig om te kunnen kletsen. En velen die hier afgeven op de vakbond zouden voor hun verloning en met hun werkomstandigheden niet eens willen werken.

 • Jef Denijs

  t' moet alsmaar goedkoper en dat zijn nu de gevolgen. Bij Aldi zijn idem klachten.