Webwinkel Zalando won dit jaar al ruim twee derde aan beurswaarde

Zalando stelt zichzelf als doel om net zo groot te worden als kledingreus H&M.
REUTERS Zalando stelt zichzelf als doel om net zo groot te worden als kledingreus H&M.
De koers van het aandeel van webwinkel Zalando heeft vandaag een sprong gemaakt op de beurs in Frankfurt. Het aandeel noteerde in de vroege handel bijna 10 procent hoger. Dit jaar won Zalando al ruim twee derde aan beurswaarde.

Aanleiding was de handelsupdate over het eerste kwartaal van het jaar waarbij de Duitse webwinkel tegen de verwachting in zwarte cijfers schreef. Volgens Zalando kwam de operationele winst in de eerste maanden van het jaar uit op enkele miljoenen - zonder een exact bedrag te noemen. Kenners hielden rekening met een verlies van circa 10 miljoen euro.

H&M

Het is voor het vierde kwartaal op rij dat Zalando de verwachtingen van analisten wist te overtreffen. Zalando stelde zich eerder als doel om in vijf jaar tijd net zo groot te worden als de Zweedse kledingreus H&M, waarbij het duidelijk meer winst wil maken. Dit jaar rekent de webwinkel op een lichte winstgroei.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marco Maerten

    En deelt het personeel mee in de winst? O nee,het is zulk bedrijf waar broertjes Zalando geleerd hebben hoe ze arbeiders uitpersen i.p.v gelukkige arbeiders voort te brengen.