We eten weer meer chocolade, volgens Callebaut

AFP
De vraag naar chocolade pikt weer op. Dat zegt Barry Callebaut, de grootste producent ter wereld, bij de publicatie van zijn jaarresultaten. 

In de periode juni tot en met augustus zag Barry Callebaut het verkochte volume met 9,2 procent toenemen. En ook in de drie maanden tot mei was er al een groei van het volume met 5,5 procent.

"De versnelling op de chocolademarkt is breed gedragen", aldus CEO Antoine de Saint-Affrique. Klanten profiteren van de lagere cacaoprijs (-23 procent de voorbije twaalf maanden). Vooral in de VS steeg de vraag naar chocolade, net als in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Europa hinkt wat achterop.

De jaaromzet van Barry Callebaut steeg met 1,9 procent tot 6,80 miljard Zwitserse frank (5,87 mio euro). De nettowinst lag 38,8 procent hoger, op 302,9 miljoen Zwitserse frank (261,5 miljoen euro).

Barry Callebaut stelt een dividend voor van 20 frank per aandeel, 29 procent meer dan vorig jaar.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michael Strubbe

  Ik vind dat een lugubere trend : chocolade in de vorm van een handgranaat, of een doodskist voor Sinterklaas... Is het einde nabij voor onze maatschappij? Ik heb meer vragen dan antwoorden.... Of volgens die foto : staat er ons iets te wachten op 6 december 2017????

 • guido vermeyen

  volgens mijn bescheiden mening zijn dat chocoladen handgranaten...

 • Marc Van der Vloedt

  Of er ligt wat meer in de (neutrale en Zwitserse) kast.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Waawh, zoals op de foto zo een chocolade handgranaat of zo'n chocolade doodskist voor Sinterklaas ????