Wall Street in het rood door vooruitzichten Alcoa

AP
Amerikaanse beleggers zijn geschrokken van slechte prognoses van aluminiumproducent Alcoa. Het bedrijf liet weten flink last te hebben van de afvlakkende groei van de wereldeconomie. Op de aandelenmarkten in New York leidde dat tot verliezen.

De Dow Jones eindigde op 13.344,97 punten, een verlies van 1 procent. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,6 procent omlaag tot 1432,56 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq moest 0,4 procent terug en sloot op 3051,78 punten.

De resultaten die Alcoa dinsdag nabeurs publiceerde, waren ondanks een nettoverlies wat beter dan verwacht. De sombere vooruitzichten bepaalden echter de stemming bij beleggers. Het aandeel zakte 4,6 procent en was daarmee de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

Chevron, eveneens een Dow-fonds, moest 4,2 procent inleveren na een winstwaarschuwing. Het olieconcern liet weten dat de winst in het derde kwartaal "aanmerkelijk lager" zal zijn in het tweede. Dat komt vooral door de gevolgen van de orkaan Isaac en een brand in een raffinaderij.

Fastfoodbedrijf Yum Brands, bekend van onder meer Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut, was wel in trek. Het bedrijf verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar en werd beloond met een koerssprong van bijna 8 procent. In het kielzog van zijn concurrent steeg McDonalds 0,3 procent.