Wall Street herstelt na bezorgdheid over inflatie

AP
De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag opnieuw met winst gesloten, waarmee de winstreeks van de voorgaande handelsdagen een vervolg kreeg. Nieuwe inflatiecijfers zorgden wel voor een lagere opening, maar beleggers hebben hun zorgen daarover in de loop van de sessie toch van zich afgeschud.
De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent hoger op 24,893,49 punten. De brede S&P 500 kreeg er 1,3 procent bij op 2698,63 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 1,9 procent tot 7143,62 punten.

Eerder op de dag veerden de beurzen in Europa ook al op na een kortstondige dip. De inflatie in de VS kwam in januari iets hoger uit dan kenners hadden voorzien. Beleggers schrokken daarvan aangezien de inflatie erg belangrijk is voor het rentebeleid van de Federal Reserve. De recente onrust op de beurzen hing ook grotendeels samen met de vrees voor een sterker stijgende inflatie, wat weer kan leiden tot meer renteverhogingen.

Het herstel op de beurs werd onder meer gedragen door financiële fondsen als Goldman Sachs en JPMorgan Chase. Zij behoorden met plussen van meer dan 2 procent tot de sterkste stijgers in de Dow. Banken zouden juist kunnen profiteren van een hogere rentestand.

De euro was 1,2461 dollar waard, tegen 1,2414 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 2,5 procent meer op 60,69 dollar. Brentolie steeg 2,6 procent in prijs en werd verhandeld voor 64,34 dollar per vat.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • raymond van der craen

    Nog twee beursdagen en het dipje van vorige weken is vergeten. Terug kassa!