Wall Street boekt nieuwe records

AFP
Wall Street, onder impuls van stijgende olieprijzen en een sterke technologiesector, is gisteren gesloten met nieuwe records. De S&P 500-index rondde het eerst de kaap van de 2.700 punten.

Volgens de definitieve resultaten bij sluiting ging de bredere S&P 500 vooruit met 17,25 punten, of 0,64 procent, tot 2.713,06 punten. De Dow Jones Industrial Average, de sterindex op de beurs van New York, ging 98,67 punten vooruit, of 0,40 procent, tot 24.922,68 punten. De Nasdaq, waar vooral technologische bedrijven genoteerd staan, won 58,63 punten, of 0,84 procent, en eindigde op 7.065,53 punten.

De energie-aandelen leidden de dans, onder impuls van een nieuwe stijging van de prijs van Amerikaanse olie, die op zijn hoogste punt staat sinds 2014. De technologie-aandelen gingen door op hun elan uit 2017.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van der Vloedt

    ...in niets te vergelijken met de cryptomunten hausse ! Onze pensioenfondsen zijn nu ook gespijsd ? Want met de contractbreuk kan nog veel meer geld naar de managers van het volksgeld gaan en de uitgestippelde "crash" zal gebeuren net voor de in pensioen stelling van de lichting 20.. en zijn "toevallige" minwaarde van zijn (pensioen)fonds ?