Exclusief voor abonnees

Waarom de financiële markten in de VS zich ongerust maken

Beurshandelaren in New York.
REUTERS Beurshandelaren in New York.
Beurzen in de VS gingen vorige week fors onderuit toen de Amerikaanse centrale bank – de Fed – voor de vierde keer in een jaar tijd de rente opschroefde. En dan is er nog de ‘shutdown’ van de federale overheid. In een poging de onrust te bezweren belde Trumps minister van Financiën met de zes grootste banken. Wat is er aan de hand? Vijf vragen en antwoorden.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luke Vincke

  Hopelijk een crash zoals in de jaren twintig. Einde van het neo-liberaal casino kapitalisme dat de mensen tot slaaf maakt. Daarna kunnen we aan iets beters bouwen waar deze planeet wel recht op heeft.

 • jos hoorn

  Verschiet ervan dat het zolang heeft geduurd, de markten zijn al lange tijd over verhit. Stevige correctie is nog maar pas begonnen! Vele onervaren en kleine beleggers hollen blindelings de zo gezegde "experts" achterna die, uiteraard enkel uit persoonlijk belang en winstbejag, doen geloven dat de beurs enkel maar kan stijgen...

 • jos De Decker

  En de kleine man zal weer mogen bloeden omdat de waarde van de ondernemingen gedaald is en de aandelenopties van de CEO's minder waard worden. En dan niet te vergeten de talloze kleine beleggers die in aandelenfondsen werden geduwd omdat spaarrekeningen niets meer opbrengen die nu weer de dupe zijn.

 • dirk claeys

  Hopelijk komt er eerstdaags een terugval naar de helft van de beurswaarde, in de werld! Zodat de werkman het evenwicht ten aanzien van de banken en speculanten kan herstellen!