Waalse werkloosheid op laagste peil sinds begin jaren '90

Photo News / Raphaæl Demaret
Net als in Vlaanderen zakt het aantal werklozen ook in het zuiden van het land. Eind april werd de symbolische grens van 200.000 werklozen doorbroken, meldt Forem, waarmee de werkloosheid in het Waalse gewest op het laagste peil sinds begin jaren 1990 staat.

Wallonië telt nu 198.279 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 17.799 of 8,2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De werkloosheidsgraad ligt met 12,6 procent wel nog altijd dubbel zo hoog als in Vlaanderen. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel Willems

  Het Vlaamse franssprekende kapitaal heeft van Wallonië een woestijn gemaakt door de slluitingen van kolen en staal bedrijven .Vlaanderen heeft het geluk gehad na het textiel bedrijven aan te trekken dank zij hun havens.Goed dat nu ook Wallonie stilaan aan recoversie begint .

 • Frans Segers

  Maar de shift is nu aan het gebeuren van werkloos naar CPAS in het vlaams OCMW.Resultaat cero cero cero.

 • Geert Tamsyn

  Tja, meneer Mertens, die goeie scores in Vlaanderen zijn er ook niet van de ene dag op de andere gekomen, he. De trend in Wallonië en Brussel is gezet, dat is het belangrijkste.

 • peter colson

  Beste Freya, in de beginjaren van België was er ook veel minder werkgelegenheid in Vlaanderen tegenover Wallonië. Het grootste verschil was dat de Vlaming toen vanonder de schaduw van zijn kerktoren kroop en in het rijkere Wallonië ging werken. Puch International in Sint Truiden lanceerde enkele jaren geleden via FOREM een aanwervingscampagne in Liège. Na enkele maanden zijn ze ermee gestopt. Niet 1 Luikenaar voelde zich geroepen om in Zuid-Limburg te gaan werken.

 • Pascal Badts

  Ja, de wereld verrast.