Vrijwillig vertrekplan bij Proximus enorm succes

Guillaume Boutin, CEO van Proximus.
Photo News Guillaume Boutin, CEO van Proximus.
Telecomgroep Proximus ziet meer medewerkers dan verwacht zelf opstappen in het kader van de herstructurering, met name in de callcenters en bij de accountmanagers. Dat schrijft De Tijd.

Vorig jaar werd een vrijwillig vertrekplan uitgetekend voor ruim 1.300 voltijdse equivalenten (fte's) die door de reorganisatie in overtal zijn. Nu blijkt dat liefst 1.300 fte's lieten weten te willen opstappen.

Het enthousiasme om te vertrekken is op sommige diensten zo groot dat de overblijvers het werk niet meer zouden kunnen bolwerken. Dat is met name het geval in de callcenters, bij de klachtenbehandeling en bij de accountmanagers van grote klanten.

De vakbonden kregen gisteren te horen dat alle kandidaat-vertrekkers mogen opstappen. Hoe de hogere werkdruk voor de overblijvers (tijdelijk) wordt aangepakt, bespreken de vakbonden maandag met de nieuwe CEO Guillaume Boutin.

De vrijwillige vertrekkers krijgen een premie van bruto 1.750 euro per anciënniteitsjaar vanaf een anciënniteit van vijf jaar.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christophe Dely

  deze week kregen we normaal info, er is nog niets zeker, de vakbond weet van toet noch blaas en de werknemers al zeker niet, dus ik heb geen idee waarom dit artikel hier staat ?

 • Dennis Andersen

  Beste Johan De Clercq, je maakt een grote rekenfout want je telt enkel het extra. Buiten dit is er ook de gewone ontslagvergoeding. Die 1750€ extra per jaar is enkel een bijkomende premie voor wie zich kandidaat stelt om te vertrekken en daarmee een andere collega zijn job redt. Dus de belasting erop is berekend op een veel hoger bedrag en van die 35.000€ gaat minstens 50 à 60% naar de staat!

 • Jean Van den Bosch

  beste Johan De Clercq, je maakt een zware rekenfout. vroeger zelf ontslagpremies gehad die volledig in de zakken van de (graai)overheid verdwijnen.

 • Edith Bastiaensens

  Altijd grote bedrijven die grote premies kunnen betalen. Maar als je voor een klein baasje werkt en je moet opstappen, krijg je niks. Dus niet zeuren dat je er veel belasting op moet betalen.

 • Francies Van Caeneghem

  Ontslagplan is aangekondigd als vrijwillig vertrek... maar als niet niet intekend en geen kandidaten genoeg zijn voor je functieklasse moet je voor je eigen functie/andere functie terug solliciteren en als niet terug aangenomen wordt wordt je ontslagen zonder extra vergoeding. Denk dat de meest benadeelden diegenen zijn die moeten blijven en hetzelfde werk moeten doen in hun dienst met de helft van de personen... 58+ plan op maat waar zij die niet weg mogen tot hun 66 zullen mogen werken...