Voorzichtig herstel op de beurzen van korte duur

Illustratiefoto.
BELGA Illustratiefoto.
Op de beurs van Brussel is de Bel20 dinsdag met winst geopend. Ook elders in Europa stonden bij opening winsten in de koerstabellen, na de oplawaai die de beurzen maandag moesten incasseren na de uitbraak van het coronavirus in Italië. Intussen staan de Europese beurzen weer in het rood.

De Europese beurzen openden dinsdag met winsten van om en bij de 0,5 procent. Omstreeks 11.00 uur staan de Europese indexen alweer in het rood, al blijft dat voorlopig beperkt.

Maandag zorgde schrik voor het coronavirus er nog voor dat de beurzen verliezen van meer dan 3 procent moesten slikken. De Brusselse beurs beleefde de slechtste dag sinds het brexit-referendum.

Traditionele veilige havens voor beleggers, die de voorbije dagen erg in trek waren, doen een stapje terug. Zo daalde goud licht in waarde en stabiliseren de overheidsobligaties.

Lees in HLN+. De meest interessante investeringen volgens beleggingsexperts: deze aandelen moeten 2020 doen blinken
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Fred De Vlaminck

    Als je geschoren wordt moet je stilzitten, dan is ook zo met de beursgang. Afwachten, de aandelen hebben zich steeds herstelt.

  • louis meuleman

    Louis Meuleman Dit was te verwachten dat de beurzen opnieuw zouden zakken de grote beleggers zullen na die forse stijging van de laatste weken langs de kassa zijn gegaan om hun winst op te strijken iets waar de gewone mensen geen weet van hebben

  • paola nerozzi

    Hoe ge draait of keert winst maken ze altijd dus niet zeveren zand in de ogen strooien van de mensen want rijken zijn nog altijd rijker aan het worden