Vlaamse ondernemers moeten helikopterles terugbetalen: "Subsidies niet bedoeld om baas snel in bedrijf te krijgen"

De subsidies zijn bedoeld om het bedrijfspersoneel opleidingen te laten volgen die een meerwaarde zijn voor het bedrijf. "De zaakvoerder snel in zijn bedrijf krijgen, is geen meerwaarde", aldus minister Muyters.
thinkstock De subsidies zijn bedoeld om het bedrijfspersoneel opleidingen te laten volgen die een meerwaarde zijn voor het bedrijf. "De zaakvoerder snel in zijn bedrijf krijgen, is geen meerwaarde", aldus minister Muyters.
101 Vlaamse ondernemers moeten duizenden euro's aan subsidies terugstorten die ze onterecht gekregen hadden om dure helikopterlessen te volgen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

Ze kregen die subsidies door ze via de KMO-portefeuille aan te vragen. Maar die is bedoeld om het bedrijfspersoneel opleidingen te laten volgen die een meerwaarde zijn voor het bedrijf. "De zaakvoerder snel in zijn bedrijf krijgen, is geen meerwaarde", klinkt het bij economieminister Muyters (N-VA). Daarom vordert hij ruim 332.000 euro subsidies terug.
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ian Vandenbossche

  Waarom ook geen subsidie voor aankoop en kosten van privé vliegtuigen voor ondernemers? Zo kunnen ze gewonnen tijd spenderen aan hun bedrijf... is dat geen goed idee NVA? Miljarden cadeaus voor de rijken en miljarden wringen uit de gewone burgers. Volgens nva is dat ‘verandering’

 • Gerry Cle

  Heel goed van Muyters om die profiteurs zelf te laten opdraaien voor hun escapades.

 • Bob Boomer

  - Vlaamse ondernemers moeten helikopterles terugbetalen. Wil minister Muyters (N-VA) stemmen winnen bij de goedgelovige burger ? Dit maatregeltje valt in het niets bij de cadeau die de ondernemers al is toebedeelt. Verkiezingen hé. Ik weet het, ze zijn in aantocht.

 • Dirk Vregels

  En wanneer gaan ze de graaisubsidies terugvorderen? Dat bedrag bedraagt namelijk ruim 332 miljoen, oftewel drie nullen meer, per jaar.

 • guy perain

  Tja...verkeerd begrepen waarschijnlijk!! Och ja...Ze hebben dan toch nog altijd hun luxe karren met chauffeur, prive jachten e.d. waar ze nog jaren de grote sier mee kunnen verkopen!!