Vlaamse ambtenaren krijgen 50 à 60 euro meer per jaar

Creative or Interior designers teamwork with pantone swatch and building plans on office desk, architects choosing color samples for design project on a desktop computer and selection using some color swatches
getty Creative or Interior designers teamwork with pantone swatch and building plans on office desk, architects choosing color samples for design project on a desktop computer and selection using some color swatches
De zowat 30.000 Vlaamse ambtenaren zien hun koopkracht iets verhogen, met 0,3 procent of omgerekend 50 à 60 euro netto op jaarbasis. Dat is het gevolg van een hogere eindejaarstoelage.

De Vlaamse regering stemde vandaag in met een ontwerp van sectoraal akkoord voor de periode 2017-2019, dat werd onderhandeld met de drie vakbonden. Als gevolg krijgen alle Vlaamse ambtenaren (een kleine 30.000) een hogere eindejaarstoelage.

Volgens de liberale overheidsvakbond VSOA komt dit neer op een koopkrachtverhoging van 0,3 procent. "Of omgerekend 50 à 60 euro netto per jaar voor de gemiddelde ambtenaar", aldus VSOA-vakbondsman Francis Van Lindt.

Er is ook een verhoging afgesproken van de toelage voor ambtenaren die zaterdagwerk moeten verrichten. Het gaat bijvoorbeeld om personeel in de jeugdzorg.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Dat is zoals een bedelaar een muntje van 1 cent geven om hem eigenlijk te vernederen en uit te lachen.

 • raf stevens

  Als we dat vergelijken met de premie die de CEO van de NMBS voor slecht beleid krijgt, is dit echt om te lachen, of te huilen.

 • Carl Op de Beeck

  Rekening houdend met de inflatie hier bij ons komt dat neer op circa 25 à 30 euro.

 • dirk mertens

  "50 à 60 euro netto per jaar" Waw, wat een koopkrachtverhoging. Is men niet beschaamd zo'n belachelijk laag bedrag toe te kennen?

 • Gino Vandenheede

  Een ambtenaar hoor je altijd maar klagen,dat ze in het privé een wagen krijgen enz. Kijk eens op jaarbasis wat een ambtenaar verdiend en wat een arbeider in privé verdiend,en klaag dan!