Visa telt bijna 5 miljard euro neer voor fintechbedrijf Plaid

Creditcardmaatschappij Visa telt miljarden dollars neer voor Plaid, een technologiebedrijf dat bankrekeningen aan apps voor geldzaken koppelt.
ANP XTRA Creditcardmaatschappij Visa telt miljarden dollars neer voor Plaid, een technologiebedrijf dat bankrekeningen aan apps voor geldzaken koppelt.
Creditcardmaatschappij Visa telt 5,3 miljard dollar (4,75 miljard euro) neer voor Plaid, een technologiebedrijf dat bankrekeningen aan apps voor geldzaken koppelt. Met die stap volgt het creditcardbedrijf sectorgenoten die eerder op overnamepad gingen om nieuwe markten in de betaalbranche aan te boren.

Het bedrag dat Visa neertelt voor het in 2013 opgerichte Plaid is het dubbele van de waarde die de start-up bij een investeringsronde in 2018 kreeg toegedicht. De overname is naar verwachting binnen drie tot zes maanden afgerond.

Plaid verzorgt onder andere de koppeling tussen bankrekeningen en de apps Transferwise, voor onderlinge geldzendingen, en Venmo, een betaal-app van PayPal. In totaal zijn 200 miljoen accounts van apps gekoppeld aan Plaid, dat samenwerkt met 11.000 financiële instellingen.

Mastercard

Gevestigde partijen in de betalingssector tastten de voorbije jaren diep in de buidel om op technologisch gebied voorop te blijven lopen. Zo kocht MasterCard vorig jaar een groot deel van de Deense betalingsdienstverlener Nets voor 2,9 miljard euro.