Vermogen van rijkste familie ter wereld groeit aan met 100 miljoen dollar per dag

Getty Images
Het zijn cijfers om van te duizelen: 100 miljoen dollar per dag, 4 miljoen dollar per uur, 70.000 dollar per minuut. Zo snel groeit het vermogen van de rijkste familie ter wereld aan. Dat blijkt uit een lijst van ‘s werelds rijkste dynastieën van Bloomberg. Ook een Belgische familie staat in de top tien.

De lijst wordt aangevoerd door de familie Walton, de clan achter de Amerikaanse supermarktketen Walmart met meer dan 11.000 winkels in 28 landen. Haar vermogen is aangegroeid met 23.000 dollar (ruim 20.000 euro) sinds u dit artikel begon te lezen. Zo ongemeen snel gaat het vooruit voor de Waltons. Een medewerker van de keten zou op die tijd slechts 6 dollarcent hebben verdiend, om uiteindelijk aan 11 dollar per uur (bijna 10 euro) te komen.

Het contrast kan dus niet groter zijn. De erfgenamen van Sam Walton, de stichter van Walmart, vergaren rijkdom op een bijna ongekende schaal en aan een duizelingwekkende snelheid. Het fortuin is gestegen met 39 miljard dollar (35 miljard euro) tot 191 miljard dollar (170 miljard euro) sinds de familie vorig jaar ook al de lijst van rijkste families ter wereld aanvoerde.

AFP

Kijk hieronder zelf maar eens hoe het vermogen van de Waltons is aangegroeid, nu u aan deze paragraaf bent toegekomen:

0

Andere Amerikaanse dynastieën volgen de Waltons op de voet. Te beginnen met de familie Mars (van de snoepjes) die een tweede plaats bekleedt met een vermogen van 127 miljard dollar (113 miljard euro). De familie Koch, de clan achter de Amerikaanse multinational Koch Industries volgt op de derde stek met een fortuin van 125 miljard dollar (ruim 111 miljard euro).

In de top tien staat ook de Belgische dynastie van bierbrouwers, de drie families achter wereldspeler AB Inbev: De Spoelberch, Van Damme en De Mevius. Zij hebben een vermogen verzameld van 52,9 miljard dollar (ruim 47 miljard euro).

OVERZICHT
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  De echte waarheid weten maar 2 mensen op 100 000, alle centen in de werld zijn privé eigendom , geleend aan iedere bank overall! Zelfs geen eigen land of bank heeft zijn eigen centen! Dit kan en mag niet bekend worden! Lees de resentie's als de europese goudstandaard , en de geschiedenis van het goud ,! Dan krijg jè de echte waarheid en de grote tijdbom waar we op zitten! Het Bis, Nixon, Basel, en andere verzwegen en verdoken zaken in de bank wereld!

 • Matthias Pieters

  En wat met de Rotschild familie met een geschatte rijkdom van 700 miljard

 • Jonas Verbruggen

  Gert Janssen, verbaasd dat er niemand van een bank bij staat?

 • Jonas Verbruggen

  Peter Jansens, geen respect voor mensen die hun geld weg geven voor nutteloze zaken om hun eigen beter te voelen/ laten lijken. Ik heb wel respect wanneer je geld voor generaties in je familie kan houden.

 • etienne bies

  Eden Hazard verdient per dag: € 86.256,53.......maar over topsporters mag er geen kritiek gegeven worden , want zij zijn de "nieuwe gladiatoren".