Vennootschap Geert Versnick factureerde 130.000 euro aan Optima Group

Geert Versnick (Open Vld) verscheen in september voor de onderzoekscommissie over Optima in de Gentse gemeenteraad. Versnick was tot juni 2016 naast gedeputeerde voor de provincie Oost-Vlaanderen en Gents gemeenteraadslid ook bestuurder bij Optima.
BELGA Geert Versnick (Open Vld) verscheen in september voor de onderzoekscommissie over Optima in de Gentse gemeenteraad. Versnick was tot juni 2016 naast gedeputeerde voor de provincie Oost-Vlaanderen en Gents gemeenteraadslid ook bestuurder bij Optima.
De Gentse Open Vld'er en Oost-Vlaams gedeputeerde Geert Versnick ontving tussen 2013 en 2015, via zijn vennootschap Fleming, 129.500 euro als bestuurder bij Optima Group, de holding boven de failliet gegane Optima Bank. Dat blijkt uit documenten van de Nationale Bank die nieuwssite Apache kon inkijken.

Die vergoedingen komen boven op de talrijke publieke mandaten die Versnick in 2015 bijna 89.000 euro opbrachten, aangevuld met ruim 24.000 euro forfaitaire vergoedingen. Wat de Oost-Vlaamse gedeputeerde ontving voor zijn bestuursmandaten bij Land Invest Group en Optima Group, was niet bekend. Versnick nam eind juni ontslag uit die twee bedrijven.

Optima Group keerde tussen 2013 en 2015 bijna 1,2 miljoen euro uit aan haar bestuurders. De grootste bedragen gan naar Jeroen Piqueur (606.608 euro) en zijn rechterhand Jo Viaene (240.000 euro), gevolgd door de 129.850 euro aan Geert Versnick.

"Fictieve prestaties"

Optima Group haalde de inkomsten in die periode uit consultancy-opdrachten, volgens Apache documenteerde de Nationale Bank dat die "fictieve prestaties tot voorwerp" hadden.

Geert Vernick was niet bereikbaar voor commentaar.

Gevallen Optima-topman Jeroen Piqueur.
BELGA Gevallen Optima-topman Jeroen Piqueur.14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Verman

  mss Porsche kadoo geven , maakt ni uit , tzijn dieven die blijven stelen

 • Samuel Peeters

  Zien die niet in dat de belastingbetaler, de werkmens hiervoor opdraait? Ik wel!

 • Tisomzeep

  Pluis de vennootschap van die zonnepanelen sos uit Lommel opklaar eens uit raar die van Johan en Elio zijn opgedoekt nog rap op het einde van crombeeeeeeezzee zijn fraude jobke

 • Bob Nalyd

  En wij mogen savonds ons stoofje niet aansteken wegens teveel fijn stof....

 • Pierre DG

  Zoals we al weten zullen deze heren elke straf ontlopen. Deze heren lachen met elke werkende Belg, ook met de kleine zelfstandige. Deze soort heeft geen normbesef en verdient een straf. Wat droom ik van een wereld waarbij deze heren en consoorten op het land mogen werken aan 7 euro/ uur. Het lachen zal hun wel vergaan.