Vandaag hebben CEO's al evenveel verdiend als hun werknemers in heel 2018 zullen verdienen

CEO's van Bel-20-bedrijven deden er in 2016 5,57 dagen over om evenveel te verdienen als hun gemiddelde werknemer in het hele haar verdient. Het jaar voordien moesten diezelfde CEO's daarvoor nog 6,79 dagen werken.
Thinkstock CEO's van Bel-20-bedrijven deden er in 2016 5,57 dagen over om evenveel te verdienen als hun gemiddelde werknemer in het hele haar verdient. Het jaar voordien moesten diezelfde CEO's daarvoor nog 6,79 dagen werken.
De topmanagers van de Bel-20-bedrijven hebben vandaag al evenveel verdiend als de gewone werknemer in een heel jaar. Dat becijferde de Franstalige christelijke bediendebond CNE, die 8 januari daarom omdoopte tot 'CEO jackpot day'.

De CNE baseert zich op de mediane verloning van de CEO van een Bel-20-bedrijf, die in 2016 2,08 miljoen euro bedroeg. Dat is een kwart meer dan het jaar daarvoor. Per werkdag verdiende die CEO dus 7.969,35 euro. "Aangezien het mediane jaarsalaris van de Belgische werknemer in 2016 44.374 euro bedroeg, verdienen de CEO's van de Bel-20 in 5,57 dagen werkdagen het mediane jaarsalaris van de Belgische werknemer". Het jaar daarvoor verdiende een CEO dat in 6,79 dagen.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Faes

  Merci nva, dank u nva, u was weer geweldig nva, we zullen jullie niet vergeten nva, kunnen we nog iets doen voor jullie nva ? doe zo verder nva . Aan het woord voka en de ceo's. Het gepeupel moet zijn plan maar trekken .

 • Joske Vermeulen

  Altijd dat gemekker op CEO’s en politici. Met hun verantwoordelijkheden is dat maar normaal. Maar vele die vinden dat zij teveel verdienen staan wel elk weekend ik een voetbalstadion te roepen op snotapen van 20 jaar die nog meer verdienen...

 • Marco Maerten

  Kevin De Bruyne doet het nog 'beter',die heeft de eerste week van dit jaar al gekregen wat ik op 20 jaar bij elkaar verdiende. Maar bon,de regering zegt..'er is geen alternatief' (voor rechtvaardige inkomensgelijkheid)

 • Albert Hendrix

  jaarsalaris bruto van 44000 euro hoeveel gewone arbeiders verdienen dat in Belgie?

 • Pim Pauwels

  En dank zij de belastingsverlindering voor grote bedrijven verdienen ze nu nog meer dan ervoor! Goed gedaan NVA