Vanaf volgend jaar kunnen Fransen in 25.000 verkooppunten met bitcoin betalen

REUTERS
Meer dan 25.000 verkooppunten in Frankrijk, van een dertigtal ketens waaronder Decathlon, Sephora en Maisons du Monde, gaan vanaf volgend jaar cryptomunten aanvaarden als betaalmiddel. 

Concreet wordt hiervoor een beroep gedaan op de betaaloplossing Easy2Play Payment en de app EasyWallet. De betaaloplossing zou in de loop van het eerste trimester van 2020 actief zijn, maakten de initiatiefnemers bekend. Voor de omzetting van cryptomunten naar euro zijn de wisselplatformen zelf verantwoordelijk, luidde het nog. “Het gaat om meer dan een symbolische etappe. Hiermee kunnen de handelaars zonder risico's in de economie 3.0 treden.”

Omstreden

Naar schatting 3 tot 6 procent van de Fransen zou al geïnvesteerd hebben in cryptomunten, waarvan de bitcoin de bekendste is. Het gaat om virtueel geld, maar dat tegelijk erg omstreden is. Door het gebrek aan regulering is de waarde van de munten erg volatiel en worden ze ook door criminelen gebruikt.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christian Alex

  De voortdurend wisselende koers van deze jetons maakt het als betaalmiddel ongeschikt. Ik verwacht extra faillissementen.

 • Bart Verbeeck

  Luc. Het is niet zo dat er aparte btc internet connecties zijn. Btc is onderdeel van alle internet infrastructuur. Het basis protocol zal tcp op zal in jouw voorstel zelfstandig een andere route zoeken. Je kan natuurlijk enkele grote lijnen platleggen maar dan is er een risico dat het volledige internet vastloopt en voilà terug naar paard en kar.

 • Luc Vancraeynest

  Als een paar landen de internetlijnen naar de crytpocoinservers plat leggen, zal er paniek ontstaan en zakken de cryptovaluta in als een pudding. IMF zou een gecontroleerde tegenhanger plannen als een cryptomunt SDR.

 • chris moerman

  @gunter : bitcoin is niet van een privéfirma, maar juist onafhankelijk, niemand kan dit zich toe-eigenen, de politiek niet, de banken niet... ze krijgen schrik en daarom proberen ze dit steeds negatief in het nieuws te brengen.

 • sven vandeweghe

  Elise Van Damme, meesten begrijpen niet hoe het monetaire systeem in elkaar zit. Laat staan dat ze zich gaan inlezen in de technische kant van Bitcoin om vervolgens te begrijpen hoe revolutionair deze uitvinding is. Het is veel makkelijker om voorgekauwde verhaaltjes te gaan napraten, een geel vestje aan te trekken om vervolgens tegen de verkeerde boom te gaan staan blaffen.