Exclusief voor abonnees

Van ziekenfonds veranderen? Fluitje van een cent! Expert Michaël Van Droogenbroeck geeft tips

3 op 4 Vlamingen veranderen nooit van ziekenfonds hoewel het bijzonder makkelijk is en voordeliger kan zijn.
Steven Richardson 3 op 4 Vlamingen veranderen nooit van ziekenfonds hoewel het bijzonder makkelijk is en voordeliger kan zijn.
Een vergelijking van ziekenfondsen loont, want zowel de premies als de voordelen kunnen sterk verschillen. Overstappen naar een ander ziekenfonds is trouwens bijzonder makkelijk. Nochtans toont recent onderzoek dat drie op de vier Vlamingen nog nooit van mutualiteit veranderde. Expert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies over hoe u best kan veranderen. 

Iedereen moet zich wettelijk verplicht aansluiten bij een ziekenfonds. Op die manier hebt u recht op de terugbetaling van een deel van uw medische kosten. Vanaf wanneer bent u verplicht om zich aan te sluiten bij een ziekenfonds? 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gus Destoop

  Het ziekenfonds is het ziekenfonds, Bond Moyson, katholiek of liberaal. Ik heb geen vertrouwen in onafhankelijke ziekenfondsen. Waarom worden die niet gepromoot? Stop gelijk al je geld in een privé-bank. Mensn willen bedrogen worden.

 • gilberte Vergaelen

  Hier worden de vreemdelingen en asielzoekers gratis geholpen door het ziekenfonds. Maar wij dragen wel bij om die nietsnutten te steunen.

 • Mathieu Vandelook

  Vorig jaar overgeschakeld naar HZIV toen ik hoorde dat er een gratis ziekenfonds was. Dienstverlening is top, gratis enveloppes om doktersbriefjes op te sturen en terugbetalingen zijn altijd binnen de 2 weken in orde!

 • Charles Vanderperre

  Eugeen ! Hebt overal slimme en domme !! Betaal jij maar verder !

 • Patrick DE CLUS

  Al decennia lang lid van HZIV, perfecte (kosteloze) dienstverlening !!!