Van luchtzuiverende gordijnen tot meubels leasen: dit is hoe Ikea inzet op duurzamer leven

Topvrouw Malin Nordin sluit niet uit dat Ikea-meubels in de toekomst zijn te huren of te leasen. "Daar zien we zeker een markt in."
Sanne van der Kolk Topvrouw Malin Nordin sluit niet uit dat Ikea-meubels in de toekomst zijn te huren of te leasen. "Daar zien we zeker een markt in."
Jaarlijks gebruiken de Ikea-fabrieken voor de wereldberoemde huisraad miljoenen kilo's aan hout, papier en plastic. Dat kan minder, vindt Ikea-topvrouw Malin Nordin (41). Ook de klant kan best wat duurzamer leven.

Ikea gebruikt veel plastic als verpakking. Kan dat niet wat minder? "We willen in 2030 volledig circulair zijn en dus alleen nog gerecycled plastic gebruiken. We kunnen niet helemaal zonder plastic als verpakkingsmateriaal. Het is moeilijk een alternatief te vinden dat net zo sterk is. Wel kunnen we plastic kiezen dat is gemaakt van plantaardige materialen, zoals suikerriet. Het is dan meerdere keren te gebruiken. Ook voor onze lijm willen we overstappen op de plantaardige versie."

Komt er ook een alternatief voor hout?

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emi De graeve

    bij ikea verkopen ze tegenwoordig heel veel brol. Dan nog liever naar de kringloopwinkel.

  • Gino Denil

    Gordijnen die sneller vuil worden kun je inderdaad ook lucht zuiverende gordijnen noemen.