Vakbond vraagt premier Michel dossier Ryanair naar zich toe te trekken

Ryanair-CEO Michael O'Leary.
BELGA Ryanair-CEO Michael O'Leary.
De LBC en zijn Franstalige evenknie CNE vragen premier Charles Michel in een brief wat hij wil ondernemen opdat Ryanair "onmiddellijk en zonder onderhandelingen" het Belgische arbeidsrecht zou respecteren. De christelijke bediendebonden betreuren andermaal dat het onmogelijk is om te onderhandelen met de Ierse luchtvaartmaatschappij, luidt het in de brief.

De vakbonden benadrukken dat Europees commissaris van Werk Marianne Thyssen na een recente ontmoeting met de Ryanair-baas, Michael O'Leary, zei dat de nationale wetgeving onmiddellijk toepasbaar is en dat daarover niet te onderhandelen valt.

Omdat ook andere vertegenwoordigers van het personeel hebben vastgesteld dat het onmogelijk is om met Ryanair te onderhandelen, richten LBC en CNE zich tot premier Michel. Ze vragen Michel wat hij als uitvoerende macht wil doen opdat dat wat de Europese Commissie vindt, onmiddellijk en zonder onderhandelen toepasbaar is in België.

De brief werd ook gericht aan de ministers van Werk en Mobiliteit, Kris Peeters en François Bellot.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • robrecht Peeters

  dat moeten ze niet aan de Michel vragen maar aan de Peeters die zulke varkentjes in een handomdraai wast

 • dominique castelein

  vakbonden afschaffen,brengen niets anders dan armoede en gesloten bedrijven,de werknemers zijn de dupe van enkele vakbondsafgevaardigden,de vits wilde afgevaardigden in elk bedrijf met meer dan 20 werknemers,heb onmiddellijk mijn bedrijf opgesplitst in twee,en in twee aanpalende gerechtsgebieden,geen vakbond in mijn bedrijf,

 • Julien Buys

  in nederland ging het personeel ook staken ,opgelost zetel gesloten ,200 goedbetaalde jobs weg ,tegen 2025 als alles gerobotiseerd is ,mogen ze allemaal staken omg

 • Eric Loyens

  Een terechte vraag het is de regering in dit land die de wetten moet laten naleven

 • Fons Casteels

  Tja, als je staakt en er niet toegegeven wordt, dan ben je nadien machteloos. Moraal van het verhaal: éérst onderhandelen, dan pas staken.