Unox komt met vegetarische rookworst

Unox
Worstenfabrikant Unox komt met een vegetarische variant van zijn bekende rookworst. Het heeft het bedrijf naar eigen zeggen jaren van onderzoek en ontwikkeling gekost om de vleesvervanger dezelfde "smaak, vorm en bite" van een echte rookworst te geven.

Met de vegetarische worst probeert Unox in te spelen op de groeiende groep vegetariërs en flexitariërs in Nederland. Die laatste groep eet af en toe vegetarisch. Er zitten onder meer plantaardige oliën, eiwitten van erwten en eiwitten van kippeneieren in de nepworst.

Meer makers van vleessnacks zetten de laatste tijd in op vegavarianten van hun producten. Zo werd onlangs bekend dat Mora de handen ineen heeft geslagen met De Vegetarische Slager. Hun vegetarische kroket ligt naar verwachting begin volgend jaar in de supermarkt. Unox bracht in 2016 zelf al Vegetarische Gehaktballetjes op de markt. Het bedrijf is van plan de komende tijd nog meer vleesloze producten in zijn assortiment op te nemen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Moesten we weten wat ze daar allemaal indraaien wordt er geen enkel meer van verkocht. Volgens de regels zal alles wel in orde zijn, maar de kwaliteit ?

 • Rudy Van Daele

  hun gewone rookworst trekt al op niets wat moet dit dan zijn?

 • pol van de velde

  50 jaar geleden hebben ze een boete gekregen omdat er maar 3% vlees in hun worstjes zat. Als die 3% eruit is moeten ze alleen gerookt worden of er een rook additief in de "worst" gedaan worden. Wat een zever allemaal, jaren van onderzoek...om de prijs te rechtvaardigen ja.

 • Johan Van Hamme

  Waarom noemen ze het hier on dit artikel een "nepworst" ? Het is toch gewoon een worst met iets anders in dan vlees. Je zou trouwens eens moeten nagaan hoeveel vlees er echt in een zogenaamde "echte" worst zit. En wat er verder allemaal in zit.

 • Peter Van de Velde

  Bah, akkoord dat je geen vlees wilt eten, maar waarom moet het er dan wéér als vlees uitzien? En waarom zijn het gehaCktballetjes, zijn deze gehackt misschien? Dacht dat het "gehakt"ballen waren.