Uitzendarbeid valt voor het eerst in vijf jaar terug

Voor het eerst in vijf jaar daalt het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid in de Belgische bedrijven.
ANP XTRA Voor het eerst in vijf jaar daalt het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid in de Belgische bedrijven.
Voor het eerst in vijf jaar daalt het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid in de Belgische bedrijven. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Federgon. 

Na een onafgebroken periode van groei viel het aantal uitzenduren en -krachten, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, de voorbije zes maanden licht terug. Dat schrijft De Tijd vandaag.

De interimsector geldt als een goede voorspeller van een economische omslag. "Het verleden leert dat een dalende interim-activiteit steeds samenvalt met een krimp van de economische groei", zegt Paul Verschueren, het hoofd van de studiedienst van Federgon in de krant.

Toenemend aantal vaste contracten

Maar mogelijk is de daling het gevolg van de toenemende omzetting van tijdelijke (interim)contracten in vaste contracten. Dat kan dan weer te maken hebben met de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt.

Behalve de vraag naar uitzendkrachten neemt ook het aanbod af, net omdat bepaalde profielen niet meer te vinden zijn.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Wettelijke koppelbazen, de teloorgang van onze jeugd, probeer maar eens een huisje te kopen als je voor dat soort moet werken, gewoon schandalig dat zoiets toegelaten wordt. Interim koten ....en dat noemen ze beschaving.

 • Zara Thustra

  De vergrijzing begint onze diensteneconomie uit te hollen.De vacatures zijn er maar raken niet ingevuld. Bij ons zijn er straks handen en hoofden tekort om de tabelletjes met groeiverwachtingen te laten kloppen. Ook de lijst met uitgeblusten en langdurig zieken zal nog aanwassen, velen kraken nu al en zullen barsten als ze de absurde productiviteitsstijging moeten realiseren die is becijferd door de theoretici van het systeem om ditzelfde systeem in stand te houden.

 • Gino Denil

  Door het beleid van het goedkoop geld in Europa en de VS stevenen we mooi af op een nieuwe crisis. Aandelen en vastgoed zijn in beide landen sterk kunstmatig overgewaardeerd. Wanneer de bubbel barst zal de klap heviger zijn dan in 2008.

 • van roy jozef

  prima om later een pensioen te krijgen van 800 euro.

 • Ivan Godefroot

  interim is echt miserie... interimbureaus liefst zo vlug mogelijk sluiten...; das echt miserie!!!!!!