Uitverkoop moederbedrijf Brantano start "meer dan waarschijnlijk" zaterdag

BELGA
In de marge van het faillissement van modegroep FNG zal zaterdag "meer dan waarschijnlijk" gestart worden met een uitverkoop. In hoeveel winkels dat zal zijn en met hoeveel mensen is echter nog niet duidelijk. Dat meldt curator Geert Van Deyck.

Dat er zaterdag mogelijk een uitverkoop start, wil niet noodzakelijk zeggen dat tegen dan de bankrekeningen gedeblokkeerd zullen zijn. "Dat is ook geen voorwaarde om te starten", reageert Van Deyck. Volgens de curator wordt momenteel over zo'n deblokkering nog altijd onderhandeld met de banken en loopt het overleg in een positieve sfeer. Hoe er dan voor gezorgd zal worden dat het personeel betaald kan worden, wil Van Deyck niet kwijt. "Daar zorgen wij wel voor", klinkt het.

De curatoren hebben zich dinsdag ook verder gebogen over het inhoudelijke aspect van de dossiers en over de voorbereidingen met het oog op een eventuele verkoop van de activa. Ze bekijken voorts welke biedingen concreet zijn en wellicht zullen er in de loop van woensdag afspraken worden vastgelegd met kandidaat-overnemers, aldus Van Deyck. Hij bevestigt dat er zich verschillende kandidaat-overnemers hebben gemanifesteerd, onder wie ook de Nederlandse investeerder Martijn Rozenboom, maar verder wil hij er geen concrete namen op plakken. Hij gaf wel mee dat ex-topman van FNG Dieter Penninckx er niet bij is.

Lees ook:

Tientallen Brantano-werknemers betogen: “Oprichters laten ons achter in werkloosheid, op kosten van de samenleving”

Brantano na 67 jaar mee kopje onder: “De Ikea van de schoenen worden, dat was de ambitie” (+)

Spontane staking bij Brantano: “KV Mechelen gekocht met geld dat voor ons bestemd was”