Uber prijst aandelen op 44 tot 50 dollar bij beursdebuut

Uber Technologies zal worden verhandeld op Wall Street onder het beurssymbool UBER.
ANP XTRA Uber Technologies zal worden verhandeld op Wall Street onder het beurssymbool UBER.
Uber Technologies heeft de prijsstelling voor zijn geplande beursgang officieel bekendgemaakt. Het taxibedrijf mikt inderdaad op een opbrengst van 44 tot 50 dollar per aandeel. Met een uitgifte van 180 miljoen aandelen zou het bedrijf tot maximaal 9 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut.

Vermoedelijk vindt de beursgang op Wall Street in mei plaats, maar de precieze datum is nog niet bekendgemaakt. Er wordt al geruime tijd uitgekeken naar de beursgang van de onderneming.
Het in San Francisco gevestigde Uber zou bij zijn beursgang tot maximaal ruim 91 miljard dollar waard zijn. Het gaat daarmee om een van de grootste beursgangen van een Amerikaans technologiebedrijf ooit. Tot de grootste investeerders van in het in 2009 opgerichte bedrijf behoort onder meer het Japanse technologieconcern SoftBank. PayPal investeert via een private plaatsing naar verluidt ongeveer 500 miljoen dollar in Uber.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.