Tweede ‘unicorn’ in België: nieuw techbedrijf is ruim 1 miljard dollar waard

Illustratiefoto.
Getty Images Illustratiefoto.
Het Belgische bedrijf Combell en het Nederlandse TransIP, actief in internethosting, hebben vandaag hun fusie bekendgemaakt. Het nieuwe techbedrijf - team.blue - is naar eigen zeggen meer dan een miljard dollar waard.

Het nieuwe team.blue is actief in hosting (of het aanbieden van serverruimte), e-mail en applicaties voor meer dan 1,2 miljoen klanten in Europa en telt meer dan zeshonderd werknemers. Het bedrijf zal actief zijn in vijf landen: België, Denemarken, Nederland, Zweden en Zwitserland. 

Jonas Dhaenens, oprichter van Combell, wordt CEO. Ali Niknam, oprichter van TransIP, blijft investeerder en wordt lid van de raad van bestuur.

Bedrijven of start-ups die meer waard zijn dan één miljard dollar worden ook weleens ‘unicorns’ (‘eenhoorns’) genoemd. Zo wordt team.blue de tweede unicorn van België. 
Dataspecialist Collibra was de eerste in ons land. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Sells

  wanneer 2 bedrijven samengaan is de kant altijd de dupe. niets om te vieren dus

 • Robbe Devoogdt

  wow! succesvolle belgen

 • Kristof Degros

  Moest de service dan ook 1 miljard waard zijn ...

 • Ian Vandenbossche

  Zou dat bedrijf ook, net als de gemiddelde belg, 35% moeten afgeven aan de Overheid? Ik ben quasi zeker van niet. De verkiezing wees het al (voorzichtig) uit, hoog tijd dat dd overheid stopt met rijken en multinationals en politici pamperen en het gewone volk beroven. Waar gaan ze dd 11 miljard begrotingstekort vinden?