Turkse lira verzwakt tot op recordniveau

REUTERS
De Turkse lira is verzwakt tot op een recordniveau. Voor het eerst in de geschiedenis staat tegenover een euro meer dan 5 Turkse lira. 

De koers van de Turkse munt is al een tijdje aan het dalen. Volgens experten is de koersval te wijten aan de oververhitting van de Turkse economie. 

De Turkse centrale bank blijft de rente echter laag houden, op instructie van premier Recep Tayyip Erdogan.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Lois

  Lira vorig jaar - 20% dit jaar op drie maand al -20% in waarde gedaald hoe lang gaat de Turkse bevolking hun zogezegd goede president nog steunen? Tot ze zelfs geen brood meer kunnen kopen en dan kan hij opkrassen als ze diep in het moeras zitten. Maar ze willen het nog niet zien.

 • jos beverke

  Goed voor de Turkse- Belgen.Zij en hun familie krijgen nu meer Turkse Lira voor de opgestuurde centjes uit Belgie die ze kunnen investeren in vastgoed!

 • marc werbrouck

  Een bewijs dat Erdogan het slecht doet, héél slechts zelfs. Maar ja, wordt toch nog gesteund door de (grote) onderlaag van de maatschappij waarin hij de scepter zwaait als een volleerd dictator.

 • Jan Van Overveldt

  De Euro is zelf (internationaal) 30% in waarde gedaald... Wegens te lage rente. In Europa doet iedereen met spaargeld minstens ( en zelfs meer) 2% verlies per jaar. Bedankt Draghi, die heeft nu ook een wijnboerderij in...juist... Italië.

 • Frans Peeters

  Elk land dat probeert zijn handel met Rusland te verbeteren wordt door de wisselkoers geboycot en Erdogan zal dit niet tegenwerken want zo zal er minderinvoer van goederen zijn