Exclusief voor abonnees

Trumps protectionisme zorgt voor beursrecord na beursrecord, maar hoelang kan dat mooie liedje nog blijven duren?”

Beursrecord na beursrecord sneuvelt. De groei is hoog, de werkloosheid laag. Van het Amerikaans economisch front alleen maar goed nieuws. Trumps politiek van protectionisme en het dreigen met een handelsoorlog lijkt te werken. Al is dat slechts schijn. Trump duwt vooral het gaspedaal van de uitgaven in en de beurzen pieken dankzij de fiscale gunstmaatregelen. Een liedje dat niet kan blijven duren. Maar misschien wel tot in 2020. Het jaar van zijn herverkiezing.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Lemmens

  Het is maar tijdelijk tot er een hoogte punt wordt bereikt.De rijken worden rijker en de armen armer.Over enkele jaren zal het afkoelen en wederkeren.De wereld zoekt een balans.

 • guido Bervoets

  Men moet intellectueel eerlijk zijn en de grafiek van de werkloosheid van de VS raadplegen en vaststellen dat de werkloosheidsgraad steil onderaf gaat van 11,5% in 2009 tot 4,5% eind 2016. De grafiek van de economische groei gaat in diezelfde periode van 0 naar meer dan 3%. Besluit: de huidige situatie is een logisch gevolg van de maatregelen van de jaren voordien. Ik hecht meer belang aan de verwezenlijking van 11,5 naar 4,5% dan van 4,5 naar 3,9%.

 • Laetitia Dubois

  Inderdaad, hij heeft nog niets positief verwezenlijkt sinds dat président is behalve de aandelenkoers in de VS te laten stijgen, fit kan hem moeilijk weggenomen worden. Dus maakt hij de rijken nog rijker, maar de armen hebben er daar natuurlijk niets aan. Trump is en zal altijd er altijd zijn voor zijn rijke vrienden en voor niemand anders. Spijtig voor hem zijn aandelenkoersen maar een zeepbel en dat weet iedereen behalve hem zeker?

 • Rediger Francois

  Als het in het Europees plaatje niet past. Dan deugd het niet. Spijtig wie hem benijt , maar hij is goed bezig de leiaards wakker te schudden.

 • Ronald eelbode

  De mensheid blijft illusoir.