Trump roept Apple op producten in VS te maken

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump roept technologieconcern Apple op om producten in de Verenigde Staten te maken. Op die manier kan Apple voorkomen dat zijn producten duurder worden door de importheffingen op goederen uit China, aldus de president.

Apple had eerder gewaarschuwd dat door de heffingen tegen China verschillende producten zoals horloges, opladers en oordopjes duurder kunnen worden. In een tweet stelde Trump dat Apple dit kan omzeilen door onmiddellijk fabrieken in eigen land te bouwen. Hij beloofde daarbij belastingvoordelen voor Apple. Het bedrijf heeft niet gereageerd op de tweet van Trump.

Trump liet vrijdag nog weten te overwegen om heffingen op nog eens 267 miljard dollar aan Chinese goederen in te voeren, bovenop de eerder aangekondigde tarieven op 200 miljard dollar aan producten uit China.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Biesen

  De laatste I-Phone kost maar rond de 70$ als hij uit de fabriek komt, dus gaan ze minder winst maken in het slechtste geval. Een produkt aan 1000$ verkopen als het maar 70$ kost om het te maken toont enkel aan dat Apple véél winst wil maken en dat er teveel idioten rondlopen die deze firma beleven als een geschenk van god.

 • Carla Van Geel

  Zodat Mac en iPhone enz.... enkel door rijkeren kan gekocht worden en dan nog google want daar kan het volk ook kennis opzoeken en die moeten zoals na de historische boekenverbranding terug naar hun grot. De natte droom van alle populistische leiders.

 • hugo van de velde

  Trump heeft niets meer te willen en iedereen moet zijn bevelen negeren. Hij doet onze wereld naar de haaien.

 • leetje van gorcum

  en ook zijn eigen producten worden gemaakt in Mexico en China.

 • Peter Buyck

  En dan worden Apple-producten duurder omwille van de loonkost in de VS of... gaat Apple dan werken met loonslaven zoals bij Foxxcon (hun aannemer)?