Trump: “Handelsakkoord met China wordt op 15 januari ondertekend in het Witte Huis”

Handelsoorlog VS-China

EPA
De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter te kennen gegeven dat de eerste fase van het handelsakkoord met China op 15 januari ondertekend zal worden op het Witte Huis. 

Volgens Trump zijn bij de ondertekening “hoge vertegenwoordigers” aanwezig namens de Chinese regering. Op een later moment zal Trump naar Peking afreizen voor de onderhandelingen voor een fase 2-deal.

De fase 1-deal tussen de twee economische grootmachten werd eerder deze maand gesloten. Het was lang onduidelijk wanneer de ondertekening zou plaatsvinden. Als gevolg van het akkoord wordt een deel van de importheffingen die de twee landen elkaar oplegden weer verlaagd.

De details van het akkoord zijn nog niet vrijgegeven. Dat gebeurt naar verwachting na de ondertekening.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Biesen

  Ik hoop dat China zich bedenkt. Je kan deze Trump niet vertrouwen. Je ziet wat hij nu weer uithaalt in het Midden Oosten.

 • Bart Verbeeck

  Great! 1 probleem : niemand schijnt te weten wat er echt in staat en dat is misschien niet zo Great. Dus, wellicht gaat dat op 14 januari worden afgeblazen. En zo blijft hij bezig he.

 • Guy Marien

  Europa zou zich consequent moeten tonen en weigeren om met een land als China samen te werken. Is een dictatuur zoals Iran. Noord Korea enz.

 • pascal devillé

  Het wordt hoog tijd dat we het economisch gebeuren regelen van uit het standpunt van welzijn voor de mens.De hedendaagse intercontinentale handel die in handen is van zeer grote bedrijven en speculanten dicteert hoe langer hoe meer de wet en draagt daar weinig toe bij.Integendeel.De mens staat meer en meer ten dienste van de economie ipv de economie in dienst van de mens.

 • Jozef Hendrickx

  Mijnheer de Ridder dit heeft weinig met protectionisme te maken maar wel met het bereiken van een evenwicht . Ook met de EU is dit op komst , de invoer van producten uit de US worden in de EU zwaarder belast dan omgekeerd ,het protectionisme komt dus uit de EU .