Trump geeft Apple geen vrijstelling tarieven: “Verplaats productie van China naar VS”

Photo News
President Donald Trump wil Apple geen vrijstelling verlenen van de handelstarieven voor computeronderdelen die de techreus in China laat maken. Via Twitter riep Trump de iPhonefabrikant op om de productie naar de Verenigde Staten te verplaatsen, als het bedrijf de heffingen wil ontlopen.

Het gaat om componenten voor de nieuwe, aankomende Mac Pro-desktopcomputer van Apple. Het bedrijf uit Cupertino had een verzoek ingediend om deze goederen uit te sluiten van de door de Amerikaanse overheid ingestelde importheffing van 25 procent.

De afwijzing van het verzoek is opmerkelijk omdat het nog maar enkele weken geleden is dat Apple besloot om de onderdelen in China te laten maken. Het vorige model van de Mac Pro werd in Texas vervaardigd.

Trump beloofde bedrijven eerder vrijstelling van heffingen die in verband met de handelsoorlog met China waren opgelegd. Maar dan moesten die bedrijven wel aantonen dat de betreffende onderdelen of producten alleen in China kunnen worden verkregen of dat er grote economische schade zou ontstaan als de handelstarieven voor deze producten zouden gelden.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk claeys

  Een I Phone zal dan 3000€ kosten! Zelfs onze winkels gaan bij stopzetting met China 100% verhogen in prijs! De tweede bankencrisis want de detailhandel gaat dan failliet, leningen verloren, tweede bankencrisis maal 100?

 • carlo Laeremans

  Sommige onder jullie kennen blijkbaar niet goed wat een handelsovereenkomst is. is blijkbaar normaal want ook Europa laat zich ringeloren door China. het voordeel van een handelsovereenkomst zou moeten zijn dat beide landen er beter door worden. China exporteert voor meer dan 500 miljard en importeert van Amerika voor nog geen 10%. hetzelfde voor Europa. En dan verschieten ze dat alle bedrijven vertrekken uit Europa en naar China gaan. Binnen 10 jaar zijn wij de 3 de wereld.

 • Victor Munster

  Hoog tijd dat de Westerse bedrijven stoppen met het opzetten van hoogtechnologische productielijnen in China. We geven hen onze technologie zomaar cadeau. Of is iedereen al vergeten hoe Japan ooit uitgroeide to een economische grootmacht? En in dit specifieke geval; totnutoe werden die toestellen in Texas geproduceerd en waren concurentieel. Het is dus weer een kwestie van winstmaximalisatie en korte termijn denken door een multinational.

 • wim Goossens

  Als ze in alleen in Amerika de 5G mogen ontwikkelen, dan zijn we goed af ... Dan zullen we nog een 10-tal jaar kunnen wachten op deze technologie ...

 • Edwin Eekelaers

  Trump beseft niet dat Amerika het eerste slachtoffer zal zijn van die handelsoorlog met China. Bekijk eens de schuld die de US bij China heeft.