Trump: "China en Russen manipuleren valutamarkt"

De Amerikaanse president vindt dat er een "valutadevaluatiespelletje" gespeeld wordt.
AFP De Amerikaanse president vindt dat er een "valutadevaluatiespelletje" gespeeld wordt.
President Donald Trump beschuldigt Rusland en China van valutamanipulatie. De twee landen zouden de koers van hun eigen munteenheden kunstmatig laag houden om de export te stimuleren.

Dat suggereerde de Amerikaanse president vandaag op Twitter. Door de roebel en yuan goedkoper te maken worden Rusland en China interessanter voor buitenlandse investeerders. Trump vindt dat er een "valutadevaluatiespelletje" gespeeld wordt. De VS verhogen ondertussen geleidelijk de rentetarieven, waardoor de dollar juist duurder wordt, zo stelt Trump.

Trump ontketende onlangs een internationale handelsstrijd door importheffingen in te voeren op buitenlands staal en aluminium. China volgde met tegenmaatregelen.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  De nagel op de kop!

 • Gino Denil

  En de VS niet. Die drukken al tientallen jaren aan de lopende band dollar bij.

 • Gerry Cle

  Voor iemand die geen handelsoorlog wil haalt Trump nogal dikwijls uit naar de anderen.

 • Els Vervoort

  China, Rusland en Iran hebben 2X meer inwoners dan de VS en EU te samen. De VS moet stilaan begrijpen dat hun hegemonie ver over is. Als ze daarbij evenveel aan defensie gaan blijven uitgeven dan staat er vroeg of laat een revolutie voor hun deur. Ik hoop alleen dat ze geen oorlog ontketenen om hun problemen te verdoezelen. En ik hoop ook dat de EU zijn rol als vazal gaat afschudden.

 • Els Vervoort

  Wij worden door onze politici, onderwijs en media dom gehouden en gebrainwashed. De waarheid is dat het westen, met de VS op kop, nog steeds imperialisten zijn die hun burgers uitbuiten via belastingen en met dat belastinggeld oorlog gaan voeren waarbij de opbrengsten enkel naar de elite gaan. Dat China en Rusland het beu zijn om gemanipuleerd te worden en weerwerk bieden kan niemand hen kwalijk nemen.