Trump beschuldigt ECB van koersmanipulatie

AP
De Europese Centrale Bank (ECB) schaadt de Amerikaanse export door de waarde van de euro omlaag te sturen ten opzichte van de dollar. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump in reactie op de nieuwe stimuleringsmaatregelen die de ECB vandaag aankondigde.

"Ze proberen, en slagen erin, de euro te devalueren tegenover de erg sterke dollar. Daarmee doen ze de Amerikaanse export pijn", zei Trump op Twitter.

Tijdens zijn persconferentie zei voorzitter Mario Draghi al dat de ECB geen wisselkoersen aanvalt. Hij stelde dat de bank nooit een concurrerende devaluatie zal nastreven, wat in lijn is met het akkoord tussen de grote industriële landen, en hij verwacht dat andere landen hetzelfde doen.

Trump had ook lof voor de ECB, die snel gehandeld heeft met het verlagen van de rente en het opkoopprogramma van obligaties. En dat terwijl de Amerikaanse Federal Reserve een afwachtende houding aanneemt. "Zij (de ECB, red.) worden betaald om geld te lenen, terwijl wij rente betalen!", zegt hij. 

Afscheidnemend ECB-voorzitter Mario Draghi.
-/European Central Bank/dpa Afscheidnemend ECB-voorzitter Mario Draghi.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK RASSCHAERT

  Haha, in snelheid gepakt?

 • Theo Deweerdt

  De pot verwijt de ketel. Zijn tweets sturen de aandelen wereldwijd op en af.

 • MICHELINE GEVERS

  Wisselkoers nagekeken? Doen! En dan zeggen wie gelijk heeft.

 • Gino De Neef

  Trump heeft opnieuw gelijk

 • ANN LIMBOS

  Trump beschuldigt gewoon IEDEREEN.