Trump adviseert Boeing: “Ik zou 737 MAX met nieuwe naam weer in de markt zetten”

"Maar ja, wat weet ik er nu van", zegt de president nog.
Photonews/AFP "Maar ja, wat weet ik er nu van", zegt de president nog.
Boeing doet er verstandig aan de gewraakte Boeing 737 MAX-toestellen te verbeteren en met een nieuwe naam opnieuw in de markt zetten. Dat zegt de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter. 

Trump benadrukte dat hij doorgaans geen kaas gegeten heeft van marketing. ,,Maar ik heb het wel tot president geschopt", voegde hij daar aan toe.
Toestellen van het type 737 MAX worden uit voorzorg aan de grond gehouden, na twee rampen met de vliegtuigen in korte tijd. Naast Boeing zit dit ook verschillende maatschappijen dwars die niet met de 737 MAX mogen vliegen. 

Imagoschade

“Als ik Boeing was, zou ik de vliegtuigen repareren en met nieuwe fantastische features weer in de markt zetten”, aldus Trump. Hij wees ook op de imagoschade voor het concern. “Maar ja, wat weet ik er nu van”, aldus de president.

Bekijk ook:

Cockpitraam barst: vliegtuig duikt 3,5 km in 180 seconden.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Gijbels

  Als het kind maar een naam heeft....

 • ingrid grieten

  In Belgie doet men dat ook met banken van de overheid, elektrabel, telefoonmaatschappijen van de overheid en veel Belgen trappen daar ook nog steeds in.

 • Edmond Dantès

  Voor Trump is dit de logica zelve. Als je het maar leuk genoeg verpakt kopen de mensen jouw rommel, maar wel slechts éénmalig. Bewijs daarvan zijn Trump Steaks, Trump Vodka, Trump University et j'en passe. De veiligheidsnormen in de luchtvaart zijn bewust zeer streng, voor Trump en zijn lemmingen steekt het allemaal zo nauw niet, als het maar opnieuw verkocht mag worden.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  En de aankopers, dat zijn allemaal onozelaars ?

 • ivan de ridder

  Nog geen maand geleden bekritiseerde deze president de complexiteit van de cockpit en had hij altijd al voorspeld dat dit tot problemen zou leiden. Ziedaar, gewoon een andere naam geven en het is opgelost.