Trein- en luchtverkeer verloopt weer normaal

PHOTO_NEWS
Het treinverkeer op het Belgische net verloopt weer normaal, alleen voor een drietal hst-treinen waren er vanochtend problemen, en ook op de luchthaven van Zaventem is er weer de gewone drukte na de bijzonder 'stille' dag van gisteren. Dat hebben de woordvoerders van Infrabel en Brussels Airport gezegd.

"Het binnenlands spoorverkeer verloopt weer normaal", zegt Thomas Baeken van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. "Wat het internationaal verkeer betreft, zijn er vanochtend drie treinen afgeschaft: een Thalys van Oostende naar Brussel is afgeschaft, en een Thalys tussen Luik en Parijs is ook geannuleerd. Voorts is een ICE-trein van Brussel naar Frankfurt vanuit Luik moeten vertrekken, en werd dus het traject van Brussel naar Luik geschrapt."

"Op Zaventem is vanmorgen de luchthavenactiviteit weer hernomen na de stakingsdag van gisteren, met de gewone drukte voor gevolg", meldt Nathalie Van Impe van Brussels Airport.

De woordvoerders van openbaarvervoersmaatschappijen De Lijn, in Vlaanderen, en de MIVB, in Brussel, bevestigen dat ook de dienstregeling van hun bussen en trams (en voor Brussel de metro) weer normaal verloopt na de nationale stakingsdag van gisteren.