Tot 94 banen verdwijnen bij UPS in Diegem

UPS stelt ongeveer 1.200 mensen tewerk in ons land, verspreid over zeven vestigingen.
Galicia UPS stelt ongeveer 1.200 mensen tewerk in ons land, verspreid over zeven vestigingen.
Bij het logistiek bedrijf UPS in Diegem verdwijnen tot 94 banen, waarvan ongeveer de helft administratieve functies. Dat heeft de directie bekendgemaakt. Ze hoopt zoveel mogelijk van de getroffen werknemers elders in de groep te kunnen tewerkstellen, klinkt het. Maar de vakbonden willen de sociale onderhandelingen pas opstarten als er garanties zijn dat er geen naakte ontslagen vallen. 

“Indien er geen duidelijk antwoord komt, volgen er acties”, klinkt het in een gemeenschappelijk persbericht van LBC en BBTK. 

“Het doel van de aangekondigde herstructurering is de efficiëntie op te drijven en beter aan de verwachtingen van de klanten te beantwoorden”, zegt woordvoerster Ingrid Van der Zalm van UPS. Concreet wordt de nachtshift in Diegem geschrapt en verhuist die activiteit naar Eindhoven. Er verdwijnen ook 48 administratieve functies, die elders in Europa zullen worden ingevuld. Volgens LBC gaan die naar onderaannemers.

 Procedure-Renault 

De procedure-Renault wordt opgestart. De directie gaat daarbij proberen om zoveel mogelijk van de getroffen medewerkers in andere diensten tewerk te stellen, “om de kennis en de ervaring van onze medewerkers te behouden”, klinkt het.

Meer winst

Maar die aankondiging is voor de vakbonden niet voldoende, zij willen harde garanties dat er geen naakte ontslagen vallen. LBC-vakbondsverantwoordelijke Hans Elsen: “Mensen verliezen hun job omdat het bedrijf meer winst wil maken, niet omdat het werk er niet meer is. Het gaat goed met de sector en het bedrijf.”

UPS stelt ongeveer 1.200 mensen tewerk in ons land, verspreid over zeven vestigingen. In Diegem werkt een 900-tal mensen. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Beyens

  Met groen moeten we immers niet meer gaan werken . Geen tankkaart meer en geen salariswagen . Ze drukken geld bij en delen ze het dan uit aan de bevolking ?

 • Jan Verstrepen

  Ja betere informatica zal hier wel de echt oorzaak van zijn. De computer neemt het werk over en daar kun je niets tegen doen.

 • florence vermeulen

  Dit is het gevolg van GROEN hun voorstellen als ze aan bewind komen! ... Niet te verwonderen dat bedrijven zich zorgen maken voor de toekomst als ze kabouter calvo aan horen !

 • Wim Dhondt

  Komt omdat arbeid in vergelijking met onze buurlanden meer belast wordt. Zondagarbeid mag niet. Enz.. het is niet de eerste firma die vertrekt en ook niet de laatste.

 • Frank Louman

  Onderaannemers , lijkt altijd een goed idee omwille dat ze goedkoper werken maar de kwaliteit is navenant en zulke beslissingen worden dan ook vaak teruggedraaid.