Topdiplomaat Jan Grauls wordt senior adviseur bij Ernst & Young

Prinses Maria-Laura van België (L) met Jan Grauls (midden) en Steven Vanackere (R)
BELGA Prinses Maria-Laura van België (L) met Jan Grauls (midden) en Steven Vanackere (R)
Topdiplomaat Jan Grauls, die sinds juni 2008 permanent vertegenwoordiger van België was bij de VN, wordt 'senior advisor' bij Ernst & Young. Dat meldt het consultancykantoor in een persbericht.

Grauls startte zijn diplomatieke loopbaan eind jaren '80 als diplomatiek adviseur op het kabinet van premier Martens. Aan het Belgische hof was hij vervolgens adjunct-kabinetschef van de Koning en diplomatiek adviseur van Prins Filip. Later was hij even kabinetschef van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel (MR) en van 2002 tot 2008 was hij voorzitter van het directiecomité bij Buitenlandse Zaken.

In 2008 werd Grauls benoemd tot permanent vertegenwoordiger van België bij de Verenigde Naties. Hij zetelde ook namens België in de Veiligheidsraad en hij was voorzitter van de VN-Veiligheidsraad in augustus 2008. Bénédicte Frankinet is de opvolger van Grauls als nieuwe permanente vertegenwoordiger bij de VN in New York.

"Zijn brede, internationale kennis en netwerk biedt onze medewerkers en cliënten toegevoegde waarde en unieke perspectieven", zo looft Ernst & Young Grauls kwaliteiten.

 
Zijn brede, internationale kennis en netwerk biedt onze medewerkers en cliënten toegevoegde waarde en unieke perspectieven.
Ernst & Young