Topbelegger ziet bitcoin naar 40.000 dollar gaan: "Bodemkoers is bereikt"

ANP XTRA
Voor wie belegt in cryptomunten bracht Michael Novogratz goed nieuws. De topbelegger in digitale munten ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Volgens hem is de crisis in de wereld van de cryptomunten voorbij en hebben we het ergste nu wel gehad, zo meldt Business Insider. De koers heeft een dieptepunt bereikt en de hausse is nabij.

Na zijn carrière bij zakenbank Goldman Sachs werd Novogratz een echte believer van cryptomunten. Nu beheert hij miljarden met zijn speculatief beleggingsfonds 'Galaxy Investment partners' dat zich focust op digitale valuta.

De tweet die de topbelegger gisteren de wereld instuurde, miste zijn effect dan ook niet. Novogratz meldde dat de 'Bloomberg Galaxy Crypto Index' - die de voornaamste cryptomunten volgt die in dollars zijn genoteerd - volgens hem is uitgebodemd. De cryptomunten staan al maanden onder druk, maar nu zou de bodemkoers dus zijn bereikt. Vanaf nu wordt de weg omhoog ingezet.

Gisteren stegen de meeste crytomunten weer en vandaag was de bitcoin 6.500 dollar (omgerekend 5.570 euro) waard. In december 2017 piekte de koers nog op 19.500 dollar (omgerekend 16.710 euro) voor een bitcoin. Maar de comeback kan nu weer ingezet worden. Cryptofan Novogratz ziet de koers op termijn zelfs naar 40.000 dollar (omgerekend 34.280 euro) gaan. Hierbij zou de vorige recordkoers danig verbleken.
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Vloedt

  Velen prijzen die crypto munten, kan zijn dat de toekomst zal zijn. Petro coin (Venezuela) is er ook zo ééntje maar blijkbaar moet je het handelsdictaat van bepaalde cowboys "volgen" en dat zijn hopelijk niet dezelfde die telkens opnieuw hun piramidespel der nieuwste munten introduceren.

 • Ronald Van Beneden

  In 7 dagen plus 2.12% en uw spaarboekje?

 • Toni van belle

  Afschaffen die troep , poen voor criminelen. Volg al jaren Crypto en heb er zelf gemijnd. Ik versta niet dat regeringen dit toelaten. Kan en alleman kan geld maken maar ook zeer makkelijk geld afnemen of vernietigen....( Wat technisch strafbaar is...) De enigen die hier munt uit halen is niet kan met de pet maar de crimineel met de tophat. Tja spijtig.

 • Guy De Smet

  Nooit kopen wat de grote koppen gaan aanprijzen of met grote letters in de gazet of in het nieuws komt, want dan ben je gegarandeerd ge-chareld. Davignon met zijn fortis aandelen, Dehaene/Verhofstad met die van L&H....enz.... wat is het résultaat ? Bitcoin juist hetzelfde.... men hoopt dat iedereen er zal opvliegen om daarna tot de bittere réaliteit te komen.

 • Frederique Vrijleven

  Al die experts hier... Hahaha!!! €500 investeren kan voldoende al zijn... stel dat hij gelijk heeft heb je €4000. Heeft hij geen gelijk... ok tis jammer geweest dan! Maar met de lotto spelen doet iedereen wel al tientallen jaren é... al eens uitgerekend hoeveel je kwijt bent op jaarbasis daaraan???