Topadvocaten werken plan B uit voor Arco-coöperanten

belga
De federale regering gaat een beroep doen op de diensten van advocatenbureau Clifford Chance om er zeker van te zijn dat de compensatieregeling voor de Arco-coöperanten juridisch in orde is. Dat meldt De Tijd en het nieuws wordt bevestigd in regeringskringen.

De federale regering werkte in het kader van haar Zomerakkoord een regeling uit voor de Arco-coöperanten. Volgens die regeling zal de regering een fonds van 600 miljoen euro oprichten. Daarvan moet 400 miljoen euro komen van de privatisering van de staatsbank Belfius. Voor de overige 200 miljoen wordt gerekend op inkomsten uit de vereffening van Arco en een bijdrage van Beweging.net, de opvolger van het ACW, waarvan Arco de financiële poot was.

Een aantal waarnemers stelde vragen bij de nieuwe regeling. Ze vrezen dat de oplossing opnieuw op bezwaren van de Europese Commissie zal stuiten. In 2014 keurde de Commissie al een eerdere garantieregeling af omdat het ongeoorloofde staatssteun was. Eind vorig jaar bevestigde het Europees Hof van Justitie dat besluit.
73 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • etienne vijverman

  geld die komt van de staats bank B .....zeg liever van de belasting betaler !!!! zonder deze was ze ook over de kop gegaan !!!!!! Arco is een zaak van ACV zij hebben de mensen voorgelogen !!!! met je naam te veranderen kom je er niet vanaf !!!!!

 • Zjeppe Fierens

  Eender met welk geld de regering afkomt, het zal steeds van de bevolking zijn, zo simpel is het.

 • gustaaf guldentops

  die oplichters hadden al lang in de gevangenis moeten zitten,in plaats van die te beschermen moet men die opsluiten,,banken crisis laat mij niet lachen,zij zijn met hun zakken vol geld gaan lopen en de kleine man draait er 2x voor op,dank zij onze politici.

 • . .

  De regering gaat die 600 miljoen nadien toch bij de ACV terug opeisen mag ik hopen anders gaan de eerste vuilzakken die mij tegenhouden als ze gaan staken iets meemaken!

 • Tom Faes

  Los dit probleem snel op. Iedereen weet dat nv-a ( peter Dedecker) de cd&v gijzelt met Arco. Ze weten toch nog bij de nv-a wat ze beloofd hebben ? Ik lees hieronder dat iemand die nog voor cd&v stemt gek is ,maar wat moeten wij dan denken over de nv-a stemmers ? De 800000 arco mensen moeten weten dat als ze niks krijgen dat wel aan de NV-A ligt en aan niemand anders.